Onze laatste artikelen:
Wonen op nog geen minuut van de zee

Adrien Hendrickx geniet in een nieuw appartement van de zee en van het leven. Waar? Op de site van het voormalige Militair Hospitaal van Oostende. Vanhaerents geeft dat domein een tweede leven.

Zee op wandelafstand

Adrien: “Mijn vorige appartement lag op anderhalve kilometer van de kustlijn. Niet ver, akkoord. Maar toch een wereld van verschil. Vanuit het Militair Hospitaal wandel je binnen de minuut tot aan de zee. En dat doe ik ook. Elke dag. Bovendien ruik ik het zeezout tot op mijn terras. Nu woon ik pas écht aan de kust.”

_DSC1283

Klassiek en modern verenigd

Adrien ontdekt het bouwproject in Oostende per toeval. Hij rijdt voorbij de werf, raakt geïntrigeerd en stapt het verkoopkantoor binnen. Adrien: “De aanpak van Vanhaerents sprak me meteen aan. Want die creëert een prachtige symbiose tussen oud en nieuw, tussen klassiek en modern. Vooral de nieuwe gebouwen met minimalistisch design liggen mij.”

_DSC1288

Nooit meegemaakt: alles gaat goed

“Over de werkwijze en begeleiding van Vanhaerents kan ik geen woord verkeerd zeggen”, vertelt Adrien. “Dat verbaast me zelf ook. Elke aanpassing aan mijn appartement werd correct uitgevoerd. Ik was – door eerdere ervaringen – net het omgekeerde gewoon!”

_DSC1290

Overal licht

Het resultaat is een appartement waarin licht regeert. Behalve in één ruimte. Adrien: “Ik ben fotograaf en retoucheer foto’s voor de reclamesector. Daarom laat ik in mijn atelier alleen gefilterd licht binnen. In de andere kamers compenseer ik. Met grote ramen, witte muren en véél zonlicht.”

_DSC1051

Op naar Oostende

Een laatste troef van Adriens nieuwe uitvalsbasis? De veerboot naar Oostende. “Elk kwartier vertrekt er een overzetje naar het centrum. Gratis. Zo raak je te voet of met de fiets snel in de stad. Al hoef je niet eens zo ver te gaan voor een gezellig terrasje of een frisse pint. Onder andere in de bar van de surfclub zit de sfeer altijd goed.”

 

Hef jij binnenkort samen met Adrien het glas op de Oostendse zeedijk? Bekijk dan de beschikbare woningen en appartementen van het Militair Hospitaal. Of geef een seintje via 09 242 90 30 of info@vanhaerents.be.

Vakantiegevoel vanaf dag 1

In juli 2014, op een hete zomerdag, verhuisden Linda Deschouwer en haar man Gilbert Ryckmans. Bestemming? De Waterkant in Rumst, een woonproject van Vanhaerents. En daarvan kregen ze nog geen seconde spijt, vertelt Linda terwijl ze over de Rupel tuurt.

Meteen verkocht

Linda: “In oktober 2013 namen we voor het eerst een kijkje in De Waterkant. Mijn man en ik bezochten de ruwbouw, wandelden rond in een afgewerkt modelappartement en genoten van het uitzicht aan de Rupel.”

“Aah, ik was meteen verkocht! Mijn man had iets meer tijd nodig. We woonden al 35 jaar in hetzelfde huis – en dat veeg je niet zomaar weg. Maar vandaag zijn we allebei dolgelukkig met onze beslissing. Af en toe komen we nog in ons ‘thuisdorp’, maar we reden nog geen enkele keer terug naar ons vorige huis. Het prachtige uitzicht over de Rupel kan ik al niet meer missen. Onze tuin reikt nu tot aan de horizon.”

DSC_4903

Antwoord op elke vraag

“We waren niet vertrouwd met zo’n nieuwbouwproject. En dan heb je natuurlijk heel wat vragen. Daarmee konden we altijd terecht bij een klantenbegeleidster van Vanhaerents. Op elke vraag kregen we een helder antwoord. En het eindresultaat bewijst dat we ons helemaal geen zorgen hoefden te maken.”

Onderbuur als gids

“De eerste maanden was er ook elke dag een medewerker van Vanhaerents aanwezig in het gebouw. Hij was ons aanspreekpunt in het gebouw. En onze onderbuur maakte ons met de glimlach wegwijs in de buurt. Hij is geboren en getogen in Terhagen, de deelgemeente van Rumst waarin De Waterkant staat. Je kunt je geen betere gids wensen!”

Elke dag genieten

“Ik ben sinds kort met pensioen. En sindsdien voel ik me elke dag met vakantie. Vanuit de woonkamer bewonderen we de boten die voorbijglijden. Dat zijn er nogal wat. En ook de werkende bewoners herkennen mijn gevoel. Zij beleven het al vanaf ’s ochtends, met een kop koffie op hun terras. Dat is voor hen ook elke dag een beetje vakantie.”

DSC_4905

 

DSC_4911

Heb jij interesse in een plekje naast Linda en Gilbert? Bekijk dan de beschikbare woningen en appartementen. Of geef een seintje via 09 242 90 30 of info@vanhaerents.be.

 

Ruime opkomst van buurtbewoners tijdens eerste infoavond over Gentbrugse Sidaplax-site

Op dinsdag 21 oktober verwelkomden we de Gentbruggelingen op de voormalige bedrijfssite van kunststoffenfabrikant Sidaplax. De buurtbewoners wierpen er een eerste blik op de plannen voor de herontwikkeling van het terrein. Dit leverde ons waardevolle input op die de plannen mee zal helpen verfijnen. Van fabrieksterrein naar duurzame woonwijk De komende jaren krijgt de hele […]

Fotoshoot op duizelingwekkende hoogte

De werken voor het nieuwe stadsdeel ZuidBoulevard in Waregem vorderen heel goed. Ideaal moment dus voor een fotoshoot. We stuurden onze fotograaf de hoogte in en namen foto’s  vanuit de torenkraan. Zo kan ook u meegenieten van de prachtige zichten die bewoners van Residentie De Boekerij zullen hebben.   Interesse in dit project? Neem dan […]

De Waterkant in Rumst neemt deel aan Nieuwbouwzondag

  Naar aanleiding van Nieuwbouwzondag openen wij de deuren op 19 oktober in ons project De Waterkant in Rumst. Kom langs tussen 10u en 16u in onze modelappartementen en penthouse langs de Oude Baan 2840 Terhagen (Rumst). Ontdek er dit uniek woonproject in de Rupelstreek in het zuidwesten van de provincie Antwerpen. Wandelend, lopend of fietsend op de […]

Zennepark Halle neemt deel aan Nieuwbouwzondag

Op de voormalige Colruyt ‘centrale’ in het hartje van de stad Halle bouwt projectontwikkelaar Vanhaerents Development NV aan de laatste fase van het woonproject ’t Parkske. Tussen de Bergensesteenweg en het kanaal krijgt het Zennepark gestalte en worden 75 residentiële nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Vorige week vrijdag werd op bijzondere wijze officieel het startschot gegeven. Op Nieuwbouwzondag […]

Vanhaerents nam deel aan Beachvolley Event in ‘t Groen Kwartier

Op 28, 29, 30 en 31 augustus 2014 organiseerde Topvolley A’pen, met de steun van de stad Antwerpen & het district Antwerpen, en Matexi & Vanhaerents, de 1ste editie van een heus “End of the Summer” Beachvolley Event in ‘t Groen Kwartier. Dit event gaf tal van bedrijven een unieke kans om op een informele […]

Woonproject Zuidboulevard in Waregem: een project waar vaart in zit

In Waregem wordt het zuidelijke gedeelte van de stad grondig vernieuwd. Een nieuwe stadsbibliotheek, een esplanade naar de stad, een ruime ondergrondse parking, commerciële ruimtes en appartementen zullen de stad nieuw leven inblazen. De Zuiderpromenade wordt de nieuwe toegangspoort tot de stad en zal het cultuurcentrum De Schakel, het gemeentehuis en de bibliotheek met elkaar […]