Onze laatste artikelen:
Wonen in ‘t Groen Kwartier: jouw laatste kans!

Interesse om rustig, groen én toch midden in de stad te wonen? Dat kan! Maar dan moet je wel snel actie ondernemen! De laatste 46 appartementen van het Arsenaal Zuid zijn nu in verkoop. 10 ervan zijn inmiddels verkocht, de laatste 36 wooneenheden wachten dus nog op een nieuwe eigenaar.

Lage rente duwt waarde vastgoedinvesteringen omhoog

Een woning kopen in België is goedkoper dan een jaar geleden. Rapporten van makelaarsnetwerk ERA, hypotheekadviseur Immotheker en de KU Leuven wijzen allemaal in dezelfde richting: de historisch lage hypotheekrente maakt investeren in vastgoed interessanter – zowel om er zelf in te wonen als om te verhuren.

Vlaming nog vaker naar Frankrijk

Eén op de vier Vlamingen gaat dit jaar op reis naar Frankrijk. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse vakantie-enquête van Het Laatste Nieuws. Daarmee doet onze zuiderbuur het meer dan dubbel zo goed als Italië, de tweede populairste buitenlandse vakantiebestemming. Voor Vanhaerents hét sein om werk te maken van een nieuw vastgoedproject in Frankrijk.

Investeren in residentieel vastgoed: hoe bereken ik op een correcte manier mijn rendement?

Een correcte en realistische rendementsberekening vormt de basis voor elke goede vastgoedinvestering. Brochures en advertenties die torenhoge rendementen beloven moeten met een kritische bril worden bekeken. Almaar meer worden bruto-rendementen geafficheerd op basis van ‘best case’ scenario’s, om zo goedgelovige investeerders aan te trekken. Onder het motto ‘beter een realistisch netto-rendement dan een onrealistisch hoog […]

‘t Groen Kwartier: een uitzonderlijk, creatief en intens project

Voor het eerst in de geschiedenis van de Thuis in de Stad-prijs, ontving een kandidaat een eervolle vermelding van de jury. De jury was van mening dat het stadsproject ‘t Groen Kwartier nog te recent is om te concluderen of de integratie van de wijk in de stad ten volle geslaagd was. Ze vond wel een eervolle […]

Les Sources du Calvaire – En amont d’une Nouvelle Rivière Urbaine

Mercredi 21 janvier, Vanhaerents Development a assisté à la réunion organisée par la commune de Forest, l’IBGE, les Etats Généraux de l’Eau à Bruxelles,  le Collectif Bervoets et le Comité de Quartier VanTroDel. L’objectif de la réunion était de retisser le maillage bleu Forestois disparu.

Antwerp Art Weekend: kunst in ‘t Groen Kwartier

Van 29 januari tot 1 februari vindt het eerste Antwerp Art Weekend plaats. Vier dagen lang openen musea, galerieën en kunstruimtes de deuren. Ook op unieke, tijdelijke locaties. Vanhaerents stelt het Poortgebouw van ’t Groen Kwartier ter beschikking van Little Hisk – een tentoonstelling van voormalige en huidige studenten van het Hoger Instituut voor Schone […]

Paradijssite in Lier wordt nieuwe woonwijk

In het centrum van Lier zal het vroegere rust- en verzorgingstehuis ’t Paradijs worden omgevormd tot een levendige woonwijk. De gebouwen zullen in de loop van 2015 worden afgebroken om plaats te maken voor een groen, autoluw binnengebied met een lokaal dienstencentrum, 35 sociale appartementen voor ouderen en een 100-tal private appartementen.