Onze laatste artikelen:
Ruime opkomst van buurtbewoners tijdens eerste infoavond over Gentbrugse Sidaplax-site

Op dinsdag 21 oktober verwelkomden we de Gentbruggelingen op de voormalige bedrijfssite van kunststoffenfabrikant Sidaplax. De buurtbewoners wierpen er een eerste blik op de plannen voor de herontwikkeling van het terrein. Dit leverde ons waardevolle input op die de plannen mee zal helpen verfijnen.

Van fabrieksterrein naar duurzame woonwijk

De komende jaren krijgt de hele site langs de Schelde een nieuwe invulling. Fabrieksgebouwen, loodsen en kantoren maken plaats voor woningen en groene zones. Een ambitieus en aantrekkelijk woonproject. Maar tegelijk één dat werk vraagt. En een herbestemming van de zone tot woongebied. De start van de bouw is gepland voor 2016.

Het hele project past in de visie van de Stad Gent. Die wil in de stad extra woonruimte creëren voor gezinnen. Via verdichting en de opwaardering van oude fabrieksterreinen.

Nu al informatievergadering en feedback

Op het infomoment kregen de aanwezigen een woordje uitleg van Vanhaerents Development en Re-Vive én van de Vlaamse overheid, die het project ondersteunt. Geïnteresseerden bestudeerden ook de eerste tekeningen. Die bevatten nog geen gedetailleerde ontwerpen, maar tonen wel de volumes en de positie van de gebouwen.

Sidaplax1

Sidaplax2

De buurtbewoners reageerden positief op de schetsen. En ze stelden meteen heel wat vragen. Waardevolle input die de plannen mee zal verfijnen.

Heb jij zelf een vraag over het woonproject? Of heb je interesse in een van de huizen of nieuwbouwappartementen? Schrijf je in op de nieuwsbrief door het formulier in te vullen op onze website. Of geef een seintje via 09 242 90 30 of info@vanhaerents.be.

Fotoshoot op duizelingwekkende hoogte

De werken voor het nieuwe stadsdeel ZuidBoulevard in Waregem vorderen heel goed. Ideaal moment dus voor een fotoshoot. We stuurden onze fotograaf de hoogte in en namen foto’s  vanuit de torenkraan. Zo kan ook u meegenieten van de prachtige zichten die bewoners van Residentie De Boekerij zullen hebben.

 

Zuidboulevard Waregem Hippodroom

Elk jaar op de eerste rij voor Waregem Koerse…

Zuidboulevard Waregem kasteel van Potegem

Prachtig zicht op kasteel van Potegem en het park er rond.

luchtfoto1

Een panorama foto.

Zuidboulevard Waregem - Boekerij in wording

En deze foto’s van de werf wilden we jullie ook niet onthouden. Foto van de Boekerij in wording, uitkijkend op de Holstraat.

Bibliotheek Waregem

De nieuwe stadbibliotheek in wording…

Interesse in dit project? Neem dan een kijkje op www.zuidboulevard.be.

De Waterkant in Rumst neemt deel aan Nieuwbouwzondag

  Naar aanleiding van Nieuwbouwzondag openen wij de deuren op 19 oktober in ons project De Waterkant in Rumst. Kom langs tussen 10u en 16u in onze modelappartementen en penthouse langs de Oude Baan 2840 Terhagen (Rumst). Ontdek er dit uniek woonproject in de Rupelstreek in het zuidwesten van de provincie Antwerpen. Wandelend, lopend of fietsend op de […]

Zennepark Halle neemt deel aan Nieuwbouwzondag

Op de voormalige Colruyt ‘centrale’ in het hartje van de stad Halle bouwt projectontwikkelaar Vanhaerents Development NV aan de laatste fase van het woonproject ’t Parkske. Tussen de Bergensesteenweg en het kanaal krijgt het Zennepark gestalte en worden 75 residentiële nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Vorige week vrijdag werd op bijzondere wijze officieel het startschot gegeven. Op Nieuwbouwzondag […]

Vanhaerents nam deel aan Beachvolley Event in ‘t Groen Kwartier

Op 28, 29, 30 en 31 augustus 2014 organiseerde Topvolley A’pen, met de steun van de stad Antwerpen & het district Antwerpen, en Matexi & Vanhaerents, de 1ste editie van een heus “End of the Summer” Beachvolley Event in ‘t Groen Kwartier. Dit event gaf tal van bedrijven een unieke kans om op een informele […]

Woonproject Zuidboulevard in Waregem: een project waar vaart in zit

In Waregem wordt het zuidelijke gedeelte van de stad grondig vernieuwd. Een nieuwe stadsbibliotheek, een esplanade naar de stad, een ruime ondergrondse parking, commerciële ruimtes en appartementen zullen de stad nieuw leven inblazen. De Zuiderpromenade wordt de nieuwe toegangspoort tot de stad en zal het cultuurcentrum De Schakel, het gemeentehuis en de bibliotheek met elkaar […]

Tentoonstelling Brouwerij Louwaege: (ver)dronken hart van Kortemark?

Aanstaande zaterdag opent de tentoonstelling ‘Brouwerij Louwaege: (ver)dronken hart van Kortemark?’. De brouwerij Louwaege werd eind 2013 gesloopt waardoor er een stuk Kortemarkse geschiedenis verdween. Met een publicatie “Opfrissing van reus Boudewijn Hapkin” en een tentoonstelling wil de Dienst Cultuur de geschiedenis van de brouwerij in de kijker zetten en oude verhalen doen herleven.

Geslaagde opening Sidaplaxsite

Afgelopen vrijdag 15 augustus vond de officiële en zeer feestelijke opening plaats van KERK: de voormalige fabriek van Sidaplax staat nu open voor de buurt. Ondanks dat de zon het af en toe liet afweten, werd de opening toch een groot succes. Er was dan ook genoeg te beleven!