Onze laatste artikelen:
Geslaagde opening Sidaplaxsite

Afgelopen vrijdag 15 augustus vond de officiële en zeer feestelijke opening plaats van KERK: de voormalige fabriek van Sidaplax staat nu open voor de buurt. Ondanks dat de zon het af en toe liet afweten, werd de opening toch een groot succes. Er was dan ook genoeg te beleven!

Tijdelijke herbestemming van de sidaplax site

Eind vorig jaar (zie eerdere blog) verworven Vanhaerents en Re-Vive de SIDAPLAX site in Gent. Het voormalige bedrijventerrein van circa 2 hectare ligt langs de Schelde, op een boogscheut van het Gentbruggeplein. In afwachting van de transformatie tot een duurzame wijk met lage energiewoningen voor jonge gezinnen stellen de projectontwikkelaars de site nu tijdelijk open voor het ruime publiek. De coördinatie ervan gebeurt door Kerk Gent.

Lancering verkoop allerlaatste woningen op ’t Groen Kwartier

In de zone Arsenaal Zuid werden vorig jaar de eerste 28 nieuwe woningen met tuin te koop aangeboden. Op 6 augustus werd de laatste woning hiervan verkocht! Na de succesvolle uitverkoop van deze fase gaan op 7 september de allerlaatste ééngezinswoningen met tuin in verkoop.

Investeren in een vakantiehuis, dat loont!

Een tweede woning aanschaffen in het buitenland, het is een droom die velen onder ons koesteren. Door de toenemende vraag naar dichtbij vakanties is investeren in een vakantiehuis een mooi alternatief ten opzichte van de traditionele beleggingsvormen en andere financiële producten.

Herontwikkeling Brouwerijsite Kortemark

De voormalige terreinen van de mouterij-brouwerij De Arend in Kortemark worden binnenkort een nieuw en levendig binnengebied. De gebouwen die al sinds 2003 leeg stonden, werden afgebroken en maken plaats voor een nieuwe openbare bibliotheek & commerciële ruimtes in combinatie met woningen, appartementen en lofts. Het project kwam tot stand via een publiek-private samenwerking tussen […]

Inwoners Zwevegem debatteren over toekomst voormalige Bekaertsite

Maandagavond 30 juni maakten meer dan 100 inwoners & geïnteresseerden hun opwachting in het Gemeentepunt van Zwevegem voor de 1e infovergadering over de voormalige Bekaertsite. Op de site van 6,7 ha zal projectontwikkelaar Vanhaerents een nieuwe woon-, werk- en winkelzone realiseren. Het enthousiaste publiek debatteerde er samen met projectontwikkelaar, architecten & gemeente over de tijdelijke […]

Design woning

Het laten bouwen van een eigen design woning is voor sommigen een droom. Anderen zorgen er voor dat die droom uitkomt. Het is een architectonische uitdaging om een uniek ontwerp te maken dat tegenwicht biedt aan de hedendaagse ontwerpen. In dit artikel worden een aantal aspecten van design ontwerpen aangegeven die een eigen karakter geven […]

Hout zorgt voor een comfortabele woning

Duurzaamheid is een trend die op steeds meer vlakken tot uiting komt. Zo zien we in de bouw dat duurzame materialen steeds vaker gebruikt worden. Hout is een van de oudste bouwmaterialen en heeft met de opkomst van duurzaam bouwen zijn comeback gemaakt!