Onze laatste artikelen:
Woon- en investeringsappartementen in de bloeiende stad Halle

Het Hallerbos is deze week een echt sprookjesbos! Slechts enkele dagen per jaar kleurt het bos paars en fotografen komen van overal om dit natuurfenomeen te bewonderen.
Kom jij dit weekend ook langs in Halle? Spring dan zeker eens binnen op het opendeurweekend van het Zennepark in Halle. Wie weet geniet jij dan binnenkort elk jaar van deze bloemenpracht.

ZuidBoulevard in beeld

In november 2013 startten de werken aan de ZuidBoulevard in Waregem. Tijd om de evolutie in beeld te brengen. Ontdek hier onze time-lapse video!

De ZuidBoulevard zorgt voor een grondige stadsvernieuwing in Waregem. Een nieuwe stadsbibliotheek, een esplanade naar de stad, een ruime ondergrondse parking, commerciële ruimtes en appartementen zullen Waregem Zuid nieuw leven inblazen. De Zuiderpromenade wordt de nieuwe toegangspoort tot de stad en zal het cultuurcentrum De Schakel, het gemeentehuis en de bibliotheek met elkaar verbinden.

Investeringsproject in de kijker: Zennepark, Halle

Wist u dat het bestaande huurpatrimonium in Vlaanderen sterk verouderd is? Het Grote Woononderzoek geeft zelfs aan dat de helft van de huurwoningen de norm niet haalt! Recente statistieken bewijzen dat het percentage eigenaars afneemt en dat steeds meer gezinnen genoodzaakt zijn om te huren. De vraag naar kwalitatieve huurwoningen is erg groot en zal in […]

Publiek-private samenwerking (PPS): 15 jaar win-win

Op 25 februari was Vanhaerents aanwezig op het Stadsvernieuwingscongres in Brussel. De ideale gelegenheid om 15 jaar publiek-private samenwerking te vieren. Want de multifunctionele bouwprojecten van Vanhaerents vormen al jaren een katalysator voor stadsvernieuwing en heroplevende buurten.

Nood aan goede huurmarkt opent kansen voor investeerders

Naar aanleiding van de discussie omtrent een indexsprong van de huurprijzen, komt de huurmarkt meer en meer in het vizier. Veel politici waaronder Bart Somers vinden de discussie over het al dan niet indexeren van de huurprijzen irrelevant. ‘Wat echt telt is de nood aan meer kwalitatieve woningen op de private huurmarkt’, vindt Bart Somers.

Wonen in ‘t Groen Kwartier: jouw laatste kans!

Interesse om rustig, groen én toch midden in de stad te wonen? Dat kan! Maar dan moet je wel snel actie ondernemen! De laatste 46 appartementen van het Arsenaal Zuid zijn nu in verkoop. 10 ervan zijn inmiddels verkocht, de laatste 36 wooneenheden wachten dus nog op een nieuwe eigenaar.

Lage rente duwt waarde vastgoedinvesteringen omhoog

Een woning kopen in België is goedkoper dan een jaar geleden. Rapporten van makelaarsnetwerk ERA, hypotheekadviseur Immotheker en de KU Leuven wijzen allemaal in dezelfde richting: de historisch lage hypotheekrente maakt investeren in vastgoed interessanter – zowel om er zelf in te wonen als om te verhuren.

Vlaming nog vaker naar Frankrijk

Eén op de vier Vlamingen gaat dit jaar op reis naar Frankrijk. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse vakantie-enquête van Het Laatste Nieuws. Daarmee doet onze zuiderbuur het meer dan dubbel zo goed als Italië, de tweede populairste buitenlandse vakantiebestemming. Voor Vanhaerents hét sein om werk te maken van een nieuw vastgoedproject in Frankrijk.