Onze laatste artikelen:
Herontwikkeling Brouwerijsite Kortemark

De voormalige terreinen van de mouterij-brouwerij De Arend in Kortemark worden binnenkort een nieuw en levendig binnengebied. De gebouwen die al sinds 2003 leeg stonden, werden afgebroken en maken plaats voor een nieuwe openbare bibliotheek & commerciële ruimtes in combinatie met woningen, appartementen en lofts. Het project kwam tot stand via een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Kortemark, projectontwikkelaar Vanhaerents, aannemer Artes Depret en Salens Architecten. De bouwvergunning voor de herontwikkeling zal nog voor februari 2015 ingediend worden.

Inwoners Zwevegem debatteren over toekomst voormalige Bekaertsite

Maandagavond 30 juni maakten meer dan 100 inwoners & geïnteresseerden hun opwachting in het Gemeentepunt van Zwevegem voor de 1e infovergadering over de voormalige Bekaertsite. Op de site van 6,7 ha zal projectontwikkelaar Vanhaerents een nieuwe woon-, werk- en winkelzone realiseren. Het enthousiaste publiek debatteerde er samen met projectontwikkelaar, architecten & gemeente over de tijdelijke invulling, de commerciële entiteiten & gemeenschapsfuncties, het openbaar domein en de woonvormen. Over één ding waren alle Zwevegemnaars het eens: een brasserie op de nieuwe site is een must!

Design woning

Het laten bouwen van een eigen design woning is voor sommigen een droom. Anderen zorgen er voor dat die droom uitkomt. Het is een architectonische uitdaging om een uniek ontwerp te maken dat tegenwicht biedt aan de hedendaagse ontwerpen. In dit artikel worden een aantal aspecten van design ontwerpen aangegeven die een eigen karakter geven […]

Hout zorgt voor een comfortabele woning

Duurzaamheid is een trend die op steeds meer vlakken tot uiting komt. Zo zien we in de bouw dat duurzame materialen steeds vaker gebruikt worden. Hout is een van de oudste bouwmaterialen en heeft met de opkomst van duurzaam bouwen zijn comeback gemaakt!

Wonen, werken en winkelen in Zwevegem

De voormalige Bekaertsite, gelegen tussen de Otegemstraat, Bekaertstraat, Deerlijkstraat en de oude spoorwegbedding zal een nieuwe groene woon-, werk- en winkelzone worden in Zwevegem. Op de site van 6,7 ha zal projectontwikkelaar Vanhaerents Development een mix realiseren van 270 woningen en appartementen, ondergrondse parkings, gemeenschapsvoorzieningen & commerciële ruimtes, veel groene openbare ruimte en de vervolmaking […]

Het architectencongres: integraal ruimte scheppen

Op 5 juni 2014 vond in de Handelsbeurs in Gent het tweede architectencongres plaats. De gehele bouwsector was vertegenwoordigd: architecten, bouwheren, ontwikkelaars, aannemers, bouwproducenten, politici, … en ook Vanhaerents Development was van de partij. Het congres behandelde twee thema’s: het bouwteam & de verdichting.

Start 14e Architectuurbiënnale in Venetië

Vandaag (7 juni 2014) gaat de internationale Architectuurbiënnale van Venetië van start. Op de tweejaarlijkse tentoonstelling laten architecten uit verschillende landen zien wat ze in huis hebben. België wordt dit jaar vertegenwoordigd door Wallonië. Met het project ‘Interiors. Notes and figures’ richten de curatoren hun blik op de constante veranderingen van het interieur.

Wij gaan verhuizen!

Vanhaerents Development gaat verhuizen! Vanaf 10 juni vindt u ons op onze nieuwe locatie in Gent. U heeft het ongetwijfeld opgemerkt: Vanhaerents Development breidt verder uit en verruimt ook haar werkgebied in Vlaanderen & Brussel. Sinds onze toetreding tot de Artes Group vervoegden heel wat nieuwe collega’s ons team. Vanhaerents Development telt ondertussen 18 gemotiveerde […]