Onze laatste artikelen:
Antwerpse loft met rood, hout en zwart!

De interieurarchitecten van B-bis creëerden een hip appartement in de Antwerpse binnenstad. De rode keuken is de absolute blikvanger in deze loft op ’t Groen Kwartier. Kijk binnen in dit appartement en ontdek wat B-bis architecten nog voor jou in petto heeft.

Comfortappartementen: denk vandaag aan morgen!

Comfortappartementen roepen al snel een beeld op van oudere hulpbehoevende mensen, maar is dat terecht? We houden er niet van om vaak te verhuizen en blijven het liefst zo lang mogelijk in hetzelfde huis of appartement wonen. Ook al is dat vaak te groot geworden nadat de kinderen het huis hebben verlaten.

En toch valt er veel te zeggen voor een omschakeling naar een appartement waar comfort centraal staat en er nagedacht is over de toekomst.

Nieuwe bibliotheek Waregem is hoogstandje van glas en licht

Waregem heeft een nieuwe parel aan de kroon! Op zaterdag 1 oktober 2016 opende de nieuwe bibliotheek haar deuren voor het grote publiek. Het werd een modern architecturaal hoogstandje van glas en licht waar Waregem terecht trots op is. Hoog tijd om de architecten van het grotere project ZuidBoulevard samen te brengen vonden we. Samen […]

Kunst kraakt fabriek in Halle

In een joint venture tussen Sobradis en Vanhaerents Development worden de voormalige technische gebouwen van Belgacom in het centrum van Halle nieuw leven ingeblazen. In afwachting van de verbouwingswerken wordt het gebouw de setting voor een tijdelijk museum met werken van jonge beloftevolle kunstenaars en artiesten uit de gehele regio.

Maquette van ’t Groen Kwartier reist de wereld rond

Dat ‘t Groen Kwartier een gegeerde plek is om te wonen wist je al, maar nu blijkt er ook steeds meer vraag naar de maquette van het woonproject. Binnenkort gaat de maquette voor enkele maanden naar het Deutsches Architekturmuseum (DAM) in Frankfurt, waar ze op de tentoonstelling Maatwerk/Massarbeit. Architektur aus Flandern und den Niederlanden tentoongesteld zal worden. Het is niet de eerste keer dat […]

Architectuurlezing ZuidBoulevard

Ben je architect of stedenbouwkundige en wil je meer weten over de architectuur van de gloednieuwe bibliotheek in het project ZuidBoulevard in Waregem? Schrijf je dan nu in voor de architectuurlezing op woensdag 5 oktober 2016. 

Open Monumentendag op de site van Handbogenhof was een shot in de roos!

Ter gelegenheid van Open Monumentendag werd op zondag 11 september de site van het Handbogenhof (voormalig woonzorgcentrum ‘Het Paradijs’) even opengesteld voor het grote publiek. De historische site, die in de middeleeuwen dienst deed als oefenterrein voor de handbooggilde Sint-Sebastiaan werd die dag nog een laatste keer gebruikt door de schutters.

Subtiele kleurnuances geven appartement ruimte, Antwerpen

In hartje Antwerpen, op ’t Groen Kwartier, ontdekten we een nieuwe interieurparel. Subtiele kleurnuances en warme houtaccenten vormen de leidraad doorheen dit ruimtelijk appartement.