Onze laatste artikelen:
De goesting naar kunst, Zennepark Halle

De bewoners van dit appartement, Paul en Vera, kozen voor Zennepark omwille van de ligging, tussen stad en groen aan de oever van de Zenne.

Ook de nabijheid van het station was een pluspunt voor deze “Brussel lovers” die graag regelmatig met de trein over en weer pendelen.

De moderne architectuur, ontworpen door architectenbureau Styfhalls en partners kon hen ook bekoren. Het concept waarbij de inkomdeuren van de 3 blokken allemaal uitgeven op het groene binnenplein stimuleert het contact met de buren.

“ Mijn beste buur is de Zenne met zijn natuurlijke kronkel en randbegroeiing, maar ook Peter en Griet, Eugène en Micheline, Jenny, Robert en Monique, …zijn fantastische buren!” – bewoner Paul

Technologie alomtegenwoordig in 2017: vier trends uitgelicht

Technologie is de dag van vandaag overal. De tijd dat je met je modem moest inbellen om even op het internet te surfen is al lang vervlogen, maar in 2017 wordt alles nog ‘smarter’ en nog meer ‘connected’. Trendwatchers zien hier enkele opmerkelijke trends en dan zijn wij er als de kippen bij om de vier belangrijkste eruit te pikken voor ons trenddossier.

5 dingen die we onthouden van de Dag van de Openbare Ruimte

We kwamen zelf aan het woord op Dag van de Openbare Ruimte, maar uiteraard gingen we tijdens de beurs ook rondkijken en luisteren. Bekijk onze video en kom in twee minuten te weten wat we onthouden hebben!

Dag van de Openbare Ruimte

Brussels Expo staat op 1 en 2 februari 2017 volledig in het teken van de openbare ruimte. De Dag van de Openbare Ruimte zet opnieuw haar deuren open voor meer dan 3000 bezoekers. Tijdens één van de gratis seminaries kom je alles te weten over de laatste ontwikkelingen en innovaties. En ook het PPS project ZuidBoulevard […]

Hoe Antwerpen stadsvernieuwing in haar wijken regisseert

Ruimtelijke planning inzetten om de stedelijke omgeving te verbeteren is iets van de laatste decennia. Stadsvernieuwing blijft een zoektocht – waarin Vanhaerents graag mee stapt. Ons project ‘t Groen Kwartier ontbreekt dan ook niet in de nieuwe, gratis publicatie van de stad Antwerpen over stadsontwikkeling. 

Steden op mensenmaat – drie quotes en een boek van toparchitect Jan Gehl

Steden voor mensen, het standaardwerk uit 2010 van de toonaangevende Deense architect Jan Gehl is sinds eind 2016 ook in het Nederlands beschikbaar. Het is al de 32ste vertaling van het boek. Er valt dus wel iets te zeggen voor een aanpak op mensenmaat. 

Vanhaerents blikt vooruit op  de trends van 2017

Naar goede traditie hieven we het voorbije weekend op nieuwjaarsrecepties het glas op het nieuwe jaar. Bij Vanhaerents konden we uiteraard niet achterblijven en dus koppelden we tijdens een nieuwjaarsontbijt het nuttige aan het aangename. Tussen muesli en vers fruitsap keken we enthousiast vooruit naar nieuwe projecten en trends voor 2017.

Happy 2017

Nog 10 dagen en het is weer zover… vuurwerk, klinkende glazen, kussen en duizend & één wensen voor het nieuwe jaar. Voordat we ons bij Vanhaerents in het feestgedruis smijten, nemen wij nog even de tijd om samen met u vooruit te blikken naar 2017.