Onze laatste artikelen:
Architecturale boomhutten met Andreas Wenning

De Duitser Andreas Wenning is een fenomeen. Met zijn architectenbureau Baumraum specialiseerde hij zich in het ontwerpen van boomhutten. Maar ‘hut’ is eigenlijk een te pejoratieve benaming voor de ontwerpen van Wenning. Deze zijn namelijk moderne en volwaardige constructies, zonder het speelse karakter van een boomhut te verliezen. Intussen is de man een autoriteit op het vlak van boomhutten.

Wenning bundelde zijn expertise in zijn nieuwe boek “Treehouses: Construction and Design Manual”. In zijn boek stelt Wenning 25 innovatieve hedendaagse boomhutconstructies en een tiental ontwerpen voor. De projecten worden geïllustreerd aan de hand van foto’s. De lezer wordt ook een antwoord geboden op vragen aangaande de stabiliteit van de constructies.

Het Djuren-project

Eén van de getoonde ontwerpen is het Djuren-project in Bremen, een boomhut die werd ontworpen als relaxruimte voor volwassenen en als speelruimte voor kinderen.

Het Djuren-ontwerp bestaat uit twee gedeelten: een laag terras op 3,8 meter van de grond en een hut/terras op een hoogte van 5,6 meter. Omdat twee eiken het gewicht van de constructie niet konden dragen, werden er vier roestbestendige stalen steunkolommen in een fundering gegoten.

De ideale relaxplek

Het terras wordt verder ondersteund met behulp van stalen kabels en riemen in textiel. De houten elementen (de lamellen, terrassen, ladders en plankenvloer), zijn vervaardigd uit eik, de dakbedekking in zink. Zowel voor- als achterkant van de constructie zijn in glas.

Binnenin de hut vind je enkele eenvoudige opbergmeubelen, die de relaxfunctie benadrukken. En de rustzone onderaan de raampartij in het plafond biedt een prachtig zicht op het bladerdak… Ideaal om volledig tot rust te komen.

www.baumraum.de

O.b.v. www.architectura.be

Tags: , ,