Onze laatste artikelen:
Belgium’s finest op vlak van design en kunst op Belgium Art & Design (BAD) Gent

BAD, of Belgium Art & Design, kwam na een eerste succesvolle editie in 2016 opnieuw naar Gent met een uniek event waar kunst en design elkaar de hand reiken. Van vintage design en gevestigde waarden tot hedendaagse kunst en design: BAD brengt talent van eigen bodem over disciplines en strekkingen heen. Wij gingen een kijkje nemen, noteerden enkele hoogtepunten en tekenen alvast present voor de volgende editie.

Complexe geometrie op het snijpunt tussen kunst en design

‘Connecting Triangles’, het crowdfunding-project van Ward Delbeke illustreert letterlijk de raakvlakken tussen design, architectuur, kunst en wetenschap. Bij een traditionele constructie op basis van staven en knooppunten zijn we al snel beperkt in design. Maar met een complex virtueel 3D-model kan Ward alle kanten uit. Met de driehoeken en scharnieren zijn de hoeken en mogelijkheden eindeloos. Ward van Draw vertelt gepassioneerd over zijn 3D-model, maar een perspectief voor concrete toepassingen heeft hij nog niet.

Ulrike Bolenz op B.Art

In het paviljoen van B.Art trekt het bijzonder krachtige werk ‘Male en Female’ van Ulrike Bolenz onze aandacht. De Duits-Belgische kunstenares combineert technieken zoals fotografie en computertechnologie met uiteenlopende materialen. De hedendaagse verhouding tussen man-vrouw vormt de inspiratie voor de sterke mannen en vrouwen die steeds weer opduiken in haar werk.

‘In Between’: decadente pingpong

‘In Between’, van artistiek bureau ‘Ad Random’ plaatst een opengeklapte marmeren pingpongtafel frontaal tegen een wand waarop een muurschildering van Nicolas Van Parys is aangebracht. Het is een vernuftig en decadent design: een vertaling van de cross-over waar BAD garant voor staat. Is de pingpongtafel een gebruiksvoorwerp? Of plaats je dit in je woonkamer en noem je het kunst?

Als projectontwikkelaar faciliteren wij creativiteit in de ruimste zin van het woord. We bevinden ons daarbij vaak op het snijpunt tussen esthetiek, functionaliteit en economische realiteit. Maar het is net op dat snijpunt dat de boeiendste kruisbestuivingen tussen disciplines ontstaan. Deze cross-over is ook de sterkte van BAD.

Lode Waes, CEO Vanhaerents Development

Tags: , , , , , , , ,