Onze laatste artikelen:
Beursmalaise en extreem lage rentevoeten geven vastgoedinvesteringen een boost

Met woelige beurzen en dalende rentevoeten op spaarboekjes zetten investeerders steeds vaker in op vastgoed. Het aanbod investeringsvastgoed bij Vanhaerents wist al heel wat beleggers te bekoren. Nu zijn nog slechts enkele investeringsappartementen te koop in Halle, Waregem en Rumst.

Een volatiele beurs & dalende rente op spaarboekjes

Januari en februari waren erg woelige maanden voor de aandelenbeurzen. De afgelopen maanden dook de Bel20 nog 20 procent onder zijn piekniveau van eind vorig jaar en afgelopen week won deze weer terrein. Elke nieuwe berichtgeving over de olieprijzen of een mogelijke ‘Brexit’ zorgt opnieuw voor een schok. We kunnen gerust zeggen dat dit beursjaar gekenmerkt zal worden door een hoge volatiliteit en onzekerheid.

Begin dit jaar kondigden de meeste grootbanken ook aan dat de rentevoeten op spaarboekjes verder zullen dalen. De wettelijke minimumrente van 0,11 procent (basisrente + getrouwheidspremie) wordt opnieuw in vraag gesteld en komt verder onder druk te staan. Het laag-rentebeleid van de Europese Centrale Bank heeft duidelijk zijn effect.

Het goede nieuws van deze lage nominale rentevoeten is dat de rente op woonkredieten ook verder aan het dalen is. De Tijd spreekt over een ‘roetsjbaan’ naar beneden. Een lening met een vaste rentevoet onder de 1 procent met een looptijd van 10 jaar, voor investeerders die voldoende solvabel zijn, is geen uitzondering meer.

Vastgoed als beste investering

De keuze om te investeren in vastgoed blijkt vandaag zonder twijfel de beste keuze. Een veilig huurrendement tussen de 2,5 à 3 procent zorgt ervoor dat alsmaar meer mensen de stap zetten om een investeringsappartement aan te kopen.

Als vastgoedontwikkelaar merken wij deze grote vraag dan ook meteen. Ons huidig aanbod investeringsappartementen raakt bijna op.

Laatste investeringsappartementen in Halle, Waregem en Rumst

In het project Zennepark in Halle zijn nog een 3-tal investeringsappartementen te koop. Het project ZuidBoulevard in Waregem biedt er nog slechts 2 te koop aan. En in de Waterkant in Rumst vindt u een aantal interessante 3-slaapkamer-appartementen.

Zennepark, Halle ZuidBoulevard, Waregem De Waterkant, Rumst

Naast een mooi huurrendement is de meerwaarde op deze unieke locaties mooi meegenomen indien u op termijn uw investeringsvastgoed zou willen verkopen.

U wilt investeren in vastgoed? Bekijk onze projecten in detail en download de investeringsbrochure van Zennepark en ZuidBoulevard.

Nieuw aanbod investeringsvastgoed in 2016

In 2016 bieden wij u een aantal nieuwe vastgoedprojecten aan met interessante beleggingsmogelijkheden. In juni starten wij met de verkoop van de erkende assistentiewoningen in het centrum van Merelbeke. Net na de zomer zullen we u een nieuw woonproject aan het station in Deinze voorstellen. En ook het project De Nieuwe Dokken in Gent zal nog eind dit jaar worden gelanceerd.

Tags: , , , , , , , , , ,