Onze laatste artikelen:
De goesting naar kunst, Zennepark Halle

De bewoners van dit appartement, Paul en Vera, kozen voor Zennepark omwille van de ligging, tussen stad en groen aan de oever van de Zenne.

Ook de nabijheid van het station was een pluspunt voor deze “Brussel lovers” die graag regelmatig met de trein over en weer pendelen.

De moderne architectuur, ontworpen door architectenbureau Styfhalls en partners kon hen ook bekoren. Het concept waarbij de inkomdeuren van de 3 blokken allemaal uitgeven op het groene binnenplein stimuleert het contact met de buren.

“ Mijn beste buur is de Zenne met zijn natuurlijke kronkel en randbegroeiing, maar ook Peter en Griet, Eugène en Micheline, Jenny, Robert en Monique, …zijn fantastische buren!” – bewoner Paul

Rustige basis voor hedendaagse kunst

Een warm eiken parket met witte muren vormt de basis. Van daaruit vulden ze het appartement verder in met tijdloze meubelen in zachte tinten. Paul: “De twee lederen zeteltjes dateren nog van een aankoop als we twintigers waren en zijn de enige meubels die mee verhuisd zijn.”

Dat Paul en Vera liefhebbers zijn van hedendaagse kunst is overduidelijk. De goesting in kunst erfden ze van Vera haar vader.  Intussen verzamelden ze een collectie om trots op te zijn.

Ze zijn er ook in geslaagd om hun kunst moeiteloos te integreren in hun interieur, dit door de kleuren in hun kunstwerken terug te laten komen in de meubels. De warme bruin-oranje kleur in het kunstwerk van Herman Bellaert aan de eettafel past perfect bij de houten stoeltjes en het parket.

Leefruimte Appartement Zennepark Halle

Het levendig blauw in het kunstwerk van Agnes Maes vormt dan weer een geheel met de lichtblauwe sofa van Vitra.

Daar klinken we op!

De maatkasten in de woonruimte zijn ontworpen door de bewoners en uitgevoerd door Dadec Interieur uit Halle. Het is een jong dynamisch duo met een bachelor houttechnologie dat de handen in elkaar sloeg en samen een bedrijf oprichtte.

Paul : “ We zijn tot dit ontwerp gekomen omdat we geen radiatoren wouden zien. Door deze mee te integreren, achter het paneel met gaten, worden ze onzichtbaar in de woonruimte. De gaten in de panelen verwijzen naar de bubbels van een glas champagne”

Een speels accent dat de woonruimte zeker typeert.

Leefruimte Appartement Zennepark Halle

Keuken op maat

Het andere maatmeubel, aan de witte eettafel van Knoll met de eiken vlinderstoeltjes van Arne Jacobsen, toont weer opnieuw de subtiele integratie  van hedendaagse kunst in hun interieur.

Ook in hun strakke Bulthaup keuken lieten ze de radiator onopvallend inwerken in het kookeiland. Paul: “De indeling van de keuken hebben we omgegooid. Aan het eiland wordt er enkel gekookt en niet afgewassen. Als Vera kookt kijkt ze diagonaal door de leefruimte, over het terras de tuin in!

Keuken Appartement Zennepark Halle

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,