Onze laatste artikelen:
Er beweegt wat op De Nieuwe Dokken

De werken aan de ondergrondse parking van De Nieuwe Dokken in Gent lopen nog tot het voorjaar van 2018. Daarna starten de werken aan de bovenbouw. Niet alleen de werken lopen goed, maar ook de verkoop. Bijna alle woningen en appartementen in de Faar en het Dek zijn intussen verkocht. Veel nieuwe bewoners zullen er binnenkort hun intrek nemen, maar ook nu beweegt er al heel wat. Van kunstfestivals tot nieuwe gastronomische hotspots en poëzie. Je beleeft het op De Nieuwe Dokken!

Paul van Ostaijen

De modernistische dichter Paul van Ostaijen ken je waarschijnlijk van het bekende gedicht ‘Marc groet ‘s morgens de dingen’, maar ken je ook ‘Februarie‘? Ons creatief bureau DIFT is er alvast gek op! Toen ze ons voorstelden om de werfomheining van De Nieuwe Dokken eens “anders” aan te pakken waren we dan ook één en al oor.

En wie vandaag langs de Dokken passeert, kan er onmogelijk naast kijken. De volledige werf is omspannen door een vers uit het gedicht dat refereert aan de frisse wind die momenteel waait over De Nieuwe Dokken. Van creativiteit gesproken!

Kunstenfestival Sorry not sorry

Eind september veroverde het kunstenfestival Sorry, Not Sorry de Oude Dokken in Gent. Langs de kades kon je niet alleen het werk van internationale graffitiartiesten bewonderen, maar deed ook heel wat aanstormend talent haar ding. Wij kijken al uit naar de volgende editie!

Aftermovie SORRY, NOT SORRY 2017 from Cultuur Gent on Vimeo.

Culinair genieten rond De Nieuwe Dokken

In en rond De Nieuwe Dokken zal er ook ruimte zijn voor duurzame horeca en winkels. En duurzaam leven hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Dat kan eenvoudig door wat minder vlees en groeten te eten. Voor zij die niet kunnen wachten, leren we je nu al vijf Gentse restaurants kennen die je ‘t water in de mond doen lopen!

Le Botaniste

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over wat er leeft in De Nieuwe Dokken? Surf dan zeker naar www.denieuwedokken.be of contacteer ons via info@denieuwedokken.be

Tags: , , , , ,