Onze laatste artikelen:
Festival van de architectuur

Het Festival van de architectuur is een tiendaags evenement dat inzoomt op het belang van architectuur voor een goed ontworpen leefomgeving. Van 8 tot 17 september kan je in heel Vlaanderen en Brussel binnenkijken in opmerkelijke gebouwen. Enkele van onze projecten stellen voor die gelegenheid ook hun deuren open: de bibliotheek van Waregem, ’t Groen Kwartier in Antwerpen en het Militair Hospitaal in Oostende.

Meer dan alleen bouwen

Architectuur is méér dan alleen bouwen. Met dit thema geeft het Vlaams Architectuur Instituut het startschot voor de eerste editie van het festival. Gebouwen staan immers nooit op zich, in een vacuüm, maar krijgen pas betekenis in relatie tot hun leefomgeving. Publieke ruimte en infrastructuur geven vorm aan onze alledaagse aanwezigheid. Gisteren, vandaag en morgen. Klinkt bekend in de oren? Uiteraard! Het belang van open ruimte is iets waar we bij Vanhaerents rotsvast van overtuigd zijn. Vorig jaar gaf onze CEO Lode Waes er nog een lezing over op de Dag van de Openbare Ruimte.

Waar moet je zijn voor het Festival van de architectuur?

groen wonen in Antwerpen - groen kwartierHet Festival van de architectuur is een tweejaarlijks evenement. Iedere editie zal een andere stad als host optreden. Antwerpen bijt dit jaar de spits af. Tien dagen lang wordt architectuur in de stad in de spotlight geplaatst met deSingel als epicentrum. Op zondag 10 september openen ook heel wat opmerkelijke gebouwen in de rest van Vlaanderen hun deuren naar aanleiding van de Dag van de architectuur.

Dag van de architectuur

Altijd al willen weten wat zich achter de gevel bevindt van dat ene huis? Grijp nu zondag je kans en wandel binnen in een van de privéwoningen, scholen, zorgvoorzieningen en bedrijven die uitzonderlijk toegankelijk zijn voor publiek.

bibliotheek waregemIn de bibliotheek van Waregem trakteren we je op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Inschrijven is niet nodig, maar op tijd komen is de boodschap!

En vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan ’t Groen Kwartier in Antwerpen en het Militair Hospitaal in Oostende.

Deze beide militaire hospitalen zijn die dag ook open voor het grote publiek. Want 10 september is niet enkel Dag van de architectuur, maar ook Open Monumentendag!

Tags: , , , , , , , ,