Onze laatste artikelen:
Hoe investeren in vastgoed?

Iedereen weet het ondertussen: investeren in vastgoed loont. De waarde van huizen in België is de laatste jaren flink gestegen, waardoor vastgoed als een interessante belegging wordt beschouwd. De kans is immers groot dat je later met flinke winst zou kunnen verkopen, als je dat wil natuurlijk.

Maar investeren in vastgoed is niet iets waar je onbezonnen aan begint. Een pand kopen vergt een grote investering, die vaak op lange termijn loopt. Een slechte investering in vastgoed kan je dus in een lastig parket brengen. ‘Hoe investeren in vastgoed?’ is dus zeker een vraag waar je voldoende lang bij stilstaat.

Investeren in vastgoed

Bij het investeren in onroerend goed moet je rekening houden met een aantal zaken.

Omgeving

Bij het beleggen in vastgoed speelt de locatie waar het pand zich bevindt een belangrijke rol. De waarde van onroerend goed zal voor een deel afhangen van de uitstraling van de buurt. Is het een buurt die in volle opmars is? Is het een buurt die veel nieuwe bewoners aantrekt? Wordt er geïnvesteerd in de buurt door de overheden? Is het antwoord op deze vragen telkens positief, dan is het investeren in vastgoed in deze buurt zeker een interessante belegging.

De woning zelf

Het is natuurlijk ook belangrijk om de uitstraling en het potentieel van het vastgoed zelf te onderzoeken. Is het vastgoed opgebouwd uit kwaliteitsvolle materialen, of heb je nog veel verbouwingswerken uit te voeren? Moet je de centrale verwarming vernieuwen, of een nieuwe badkamer plaatsen, dan kan dit je opzadelen met een financiële kater.

Bij het kopen van vastgoed maak je best de vergelijking tussen het bedrag dat je maandelijks moet aflossen en het bedrag dat je potentieel zou kunnen verdienen aan huurinkomsten. Liggen de potentiële huurinkomsten hoger dan de maandelijkse aflossing, dan is het vastgoed een goede investering.

Financiële aspecten

Ook een aantal financiële aspecten spelen een rol bij het kopen van onroerend goed. De rente die je moet betalen op je woonkrediet is hier één van. Die rente staat momenteel historisch laag, wat het nog interessanter maakt om nu te beleggen in onroerend goed. Natuurlijk zorg je er best voor dat je verschillende kredietinstellingen tegen elkaar uitspeelt, om de beste rente te verkrijgen.

Andere financiële aspecten die meespelen zijn het kadastraal inkomen van de woning, die bijvoorbeeld een rol speelt bij de te betalen registratierechten. Daarnaast verifieer je ook best of je in aanmerking komt voor bepaalde subsidies of premies in het geval je het pand zou willen verbouwen.

Beleggen in vastgoedprojecten?

Wil je investeren in vastgoed, zonder het risico financiële averij op te lopen? Kijk dan zeker eens naar de projecten bij Vanhaerents. Onze projecten worden steeds uitgevoerd op de meest aantrekkelijke locaties. Bovendien hoef je je bij onze projecten geen zorgen te maken om verborgen gebreken, die je later nog veel geld kunnen kosten.

Investeren in vastgoed

Kijk zeker verder op onze website, en ontdek tal van interessante projecten in binnenland en buitenland.

 

Tags: , , , , , , ,