Onze laatste artikelen:
Investeren in assistentiewoningen: een slimme keuze!

Interessant voor nu, slim voor later. Investeren in een assistentiewoning zorgt voor een verzekerd rendement.

Een vergrijzende bevolking als drijvende kracht

De vraag naar een aangepaste woonomgeving voor medioren en senioren is de laatste jaren sterk toegenomen en zal in de komende jaren alleen nog maar groter worden. De drijvende kracht achter dit groeiende marktsegment is de demografische evolutie naar een ouder wordende bevolking. Daarenboven neemt de levensverwachting van de generatie babyboomers ook alsmaar toe. Daardoor zal het aanbod van zelfstandige woonvormen met een kwaliteitsvolle dienstverlening de vraag maar moeilijk kunnen volgen.

Investeren in een erkende assistentiewoning voor nu of later is dan ook een verstandige keuze. Eigenaars van een assistentiewoning kunnen er voor kiezen hun assistentiewoning meteen zelf te bewonen, hun assistentiewoning eerst te verhuren met het idee om er later zelf te wonen, of gewoon te verhuren en genieten van een mooi huurrendement.

Met het concept Lifetime biedt Vanhaerents Development een oplossing voor wie wil investeren in erkende assistentiewoningen.

bakstenen en dienstverlening_screenshot roll upEen hoog nettorendement zonder zorgen

Investeren in een erkende assistentiewoning heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een investering in een klassiek appartement. Net zoals bij een investering in een klassiek appartement brengt dit dan ook een pak meer op dan een klassiek spaarboekje.

De belangrijkste voordelen zijn:

-Verlaagd BTW-tarief (12% i.p.v. 21%)

-Vrijstelling van onroerende voorheffing

-Beperkte kosten mede-eigendom

De fiscaal gunstige behandeling van erkende assistentiewoningen heeft een zeer belangrijke impact op het rendement van de investering en zorgt ervoor dat het bruto- en nettorendement praktisch aan elkaar gelijk zijn. Een huurrendement van 4% (afhankelijk van het type unit) is dan ook realistisch.

Daarenboven moet een investeerder geen enkele inspanning leveren om zijn assistentiewoning te verhuren aangezien het volledige beheer in handen is van een erkende zorgpartner. De zorgpartner verhuurt, doet het dagdagelijkse beheer, incasseert de huurgelden en stort deze gewoon door. Als investeerder moet je zelf dan ook niets doen.

Aandachtspunten bij het kiezen van een assistentiewoning

Ligging ligging ligging

Net zoals bij een investering in een klassiek appartement is de locatie één van de belangrijkste parameters voor een waardevolle vastgoedinvestering. Een centrumlocatie is voor assistentiewoningen nog belangrijker dan bij een investering in een klassiek appartement wegens de beperktere mobiliteit van medioren en senioren. De aanwezigheid van alle voorzieningen en winkels op wandelafstand is hier dan ook van groot belang.

Vanhaerents_04_LRDe centrumligging van de assistentiewoningen in het Kasteel Wisselbeke is het schoolvoorbeeld van wat hiermee bedoeld wordt. Daarenboven heeft dit project een extra troef door de sfeer creërende parkomgeving met z’n eeuwenoude bomen die een ideale mix vormt tussen sociaal contact en rust in het groen. Ruime kasteelsuites én parkflats in een hedendaagse architectuur bieden alle comfort en luxe aan voor het wonen zonder zorgen.

Een kwaliteitsvolle dienstverlening

De keuze van een kwaliteitsvolle zorgpartner is voor assistentiewoningen fundamenteel. Wij kiezen voor jou dan ook de beste uit. Hierbij stellen wij als ontwikkelaar een aantal hoge eisen voorop. Zo vinden wij de fysieke aanwezigheid van de woonassistent, de snelle behandeling van noodoproepen en het beschikbaar zijn van extra diensten waaronder een klusjesdienst, kappersdienst en catering zeer belangrijk.

Meer informatie?

Wil je graag meer weten over ons aanbod erkende assistentiewoningen en het concept Lifetime? Contacteer ons dan zeker voor meer informatie.

In het voorjaar van 2016 zullen we enkele infomomenten organiseren over investeren in assistentiewoningen. Interesse? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief van Kasteel Wisselbeke.

Tags: , , ,