Onze laatste artikelen:
Inwoners Kortemark kiezen logo Brouwerijsite

Eind oktober nodigde de gemeente Kortemark haar inwoners uit op een infoavond over de toekomstige ontwikkeling van de voormalige Brouwerij Louwaege. De bewoners kregen een concrete toelichting over de architectuur en de invulling van de site met de bijhorende fasering en timing. Als kers op de taart mochten ze ook het toekomstige logo van de site kiezen.

Eerste beelden nieuw project worden gesmaakt

Op de site, gelegen aan de Markt in Kortemark, zal een gemeentelijke bibliotheek gebouwd worden in combinatie met 17 appartementen, een 30-tal assistentiewoningen en een woonzorgcentrum met plaats voor een 30-tal personen. Voor de assistentiewoningen en het woonzorgcentrum zal samengewerkt worden met Aldea. De eerste beelden werden warm onthaald door de aanwezigen en geven meteen ook een goede indruk van de materialen en architectuur die ontworpen werd door Salens Architecten.

P2015290_Vanhaerents Kortemark_visual B testrender 20151028


De Brouwerij

De Brouwerijsite_logo 1Het nieuwe project zal de naam ‘De Brouwerij’ krijgen. Voor het logo vroegen we de mening aan de bewoners. Na een korte stemming was het logo met de arend duidelijk de favoriet.

Het logo is een moderne interpretatie van de etiketten die vroeger op de bierflesjes van de brouwerij Louwaege gebruikt werden.

 

Appartementen te koop vanaf voorjaar 2016

In het voorjaar van 2016 starten we met de commercialisatie van de appartementen zodat tegen midden 2016 de bouwwerken kunnen aanvangen. De eerste bewoning is voorzien in 2018.

Wilt u op de hoogte blijven van De Brouwerij? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief via www.debrouwerijkortemark.be

Tags: , , , , , ,