Onze laatste artikelen:
Kinderen openen nieuwe speeltuin op ’t Groen Kwartier

Stad Antwerpen is een speelplein rijker! Op ’t Groen Kwartier opende woensdag immers de langverwachte speeltuin op het Regine Beerplein. De zesjarige Nina mocht als eerste de speeltoestellen testen samen met meer dan 100 leeftijdsgenoten.

Lang wachten wordt beloond

Speciaal voor de opening van de speeltuin nodigden we de zesjarige Nina uit. Nina woont in ’t Groen Kwartier en richtte eerder dit jaar een petitie in om het speelplein te openen. Ze wilde er heel graag spelen, maar de hekkens verhinderden haar en haar vrienden om hier te komen ravotten. Omdat het gras tijd nodig had om goed te groeien, liet de opening van de speeltuin immers even op zich wachten.

Groen Kwartier opening speeltuin_Vanhaerents_003Maar veel werd goedgemaakt door het openingsfeest dat de stad Antwerpen samen met de projectontwikkelaars Vanhaerents & Matexi organiseerde. Alle aanwezigen werden getrakteerd op gratis ijsjes en drank en de jeugddienst van de stad zorgde voor aangepaste randanimatie.

Speeltuin voor iedereen

Als projectontwikkelaar hechten we enorm belang aan een kwalitatief openbaar domein. Reeds bij het opstellen van het masterplan van ’t Groen Kwartier, ruim 10 jaar geleden, was het de bedoeling om diverse speelzones te ontwikkelen voor verschillende leeftijdsgroepen.

De combinatie van kleine bloemenweides en kort gemaaide graspaden geeft de speeltuin bovendien een bijzonder cachet. Zo hebben de kinderen echt het gevoel dat ze spelen in een park, maar dan wel midden in de stad. Hier wonen ze dus echt op de binnenste buiten!

De firma Goede Speelprojecten stond in voor de realisatie van de speeltuin. Zij zijn pionier op het gebied van speelinrichtingen met een natuurlijk karakter. Iets wat perfect past binnen de filosofie van ’t Groen Kwartier.

De allerkleinsten maakten al voorzichtig enkele passen in de speeltuin. Maar voor hen komt er volgend jaar nog een aangepaste speelzone met zandbak aan de zone Arsenaal Zuid, de laatste fase van ’t Groen Kwartier waar momenteel nog gebouwd wordt.

Tags: , , ,