Onze laatste artikelen:
Lanceringsavond De Nieuwe Dokken lokt 600 mensen naar de bioscoop!

Maandagavond 21 november werd het Gentse woonproject De Nieuwe Dokken voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek. Maar liefst drie keer vulde het project de Kinepolis in Gent met ruim 600 geïnteresseerden. En als we naar de bioscoop gaan, dan is dat toch vooral om een goede film te zien? Dus ook daarop werden de gasten getrakteerd!

De Nieuwe Dokken: een nieuw stukje Scandinavië in Gent

Deze nieuwe woonwijk, gesitueerd tussen de Schipperskaai en de Koopvaardijlaan, aan de oostzijde van het Handelsdok, belooft een nieuw stukje Scandinavië in Gent te worden. De nadruk ligt op beleving en duurzaamheid. Wonen aan het water, zicht over de stad en de zuidwest-oriëntatie zijn enkele belangrijke troeven inherent aan het project. Voeg daar nog eens een sterke laag duurzaamheid aan toe en je hebt alle ingrediënten om van deze plek dé wijk van de toekomst te maken!vh_od_trends_20161025_lr

Meer dan 400 appartementen en woningen

Op De Nieuwe Dokken komen meer dan 400 appartementen en gezinswoningen voor alle leeftijden. Gaande van luxueuze penthouses tot compacte appartementen en gezinswoningen. Er komt ook voldoende ruimte voor buurtondersteunende detailhandel, horeca en kantoren. Daarenboven komt er een basisschool, een kinderopvang en talloze recreatiemogelijkheden omringd door water en groen. Wil jij jouw stukje Kopenhagen in Gent ontdekken? Surf dan snel naar www.denieuwedokken.be en maak je keuze! Tijdens de lancering werd al 50% van de appartementen verkocht. Van een snelle start gesproken!

Grensverleggende duurzaamheid

De Nieuwe Dokken is een project in samenwerking met SOgent en de stad Gent. Het projectvoorstel waarmee Vanhaerents Development, Re-Vive en Van Roey geselecteerd werden uit meer dan 13 kandidaten ligt volledig in lijn met de ambities die ook de stad Gent heeft op het vlak van duurzaamheid.

Wouter Demuynck, CEO De Nieuwe DokkenOm dat duurzame karakter extra in de verf te zetten werd een film gedraaid waarin de jonge componist en pianist Mirek Coutigny op een vlot door de buurt drijft terwijl hij op een vleugelpiano speelt. Een knipoog naar Greenpeace, dat eerder een gelijkaardige video met de Italiaanse componist Ludovico Einaudi draaide. “Met dat filmpje klaagt Greenpeace de klimaatverandering aan en de rol van de mens daarin”, zegt Wouter Demuynck, CEO van projectontwikkelaar Schipperskaai Development. “Met ons filmpje en met ons project willen we een antwoord bieden op die oproep.”

Een mooi voorbeeld van het duurzame karakter van De Nieuwe Dokken: een parking in meervouwdig gebruik. Dat is slim parkeren zonder zorgen!

Een mooi voorbeeld van het duurzame karakter van De Nieuwe Dokken: een parking in meervouwdig gebruik. Dat is slim parkeren zonder zorgen!

Samenhangende architectuur met maritieme elementen

Het creëren van een project met een internationale uitstraling vergt ook op het vlak van architectuur serieuze inspanningen. Stéphane Beel Architects is de trekker van het masterplan samen met BLAF-architecten. De andere architecten zijn Onix, denc!-studio, Maat-ontwerpers en ELD partnership. Elk gebouw op De Nieuwe Dokken is uniek en krijgt een eigen naam die verwijst naar de vroegere maritieme geschiedenis.

Blijf op de hoogte

Kon je er niet bij zijn op de lancering? Schrijf je dan snel in voor meer info op www.denieuwedokken.be . Zo blijf je op de hoogte en hoef je niets te missen van dit nieuwe project.

Tags: , , , , , , ,