Onze laatste artikelen:
Levensloopbestendig wonen | Koop een woning voor het leven

Een woning is veel meer dan gewoon wat muren en meubels. Je eigen huis bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt. Dit gevoel zal echter doorheen je leven veranderen, ook al blijft de rest hetzelfde. Daarom is het belangrijk bij de aankoop van je woning aandacht te besteden aan het concept levensloopbestendig wonen.

Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen en lawaai te maken, werknemers moeten vlot op hun werk geraken en ‘s avonds tot rust komen en ouderen willen een rustige omgeving waar ze nog in hun eigen noden kunnen voorzien zelfs als ze al minder goed te been zijn.

Een woning kopen voor het leven

Wanneer je in een nieuwe fase van je leven komt, is het vaak dan ook het geval dat je moet verhuizen en je woning en buren moet achterlaten. Tenzij je vanaf het begin al rekening houdt met deze veranderingen! Bij levensloopbestendig wonen ga je dus op zoek naar een woning en locatie die nu, binnen 10 jaar en binnen 20,30,40 of zelfs 50 jaar nog alles heeft wat je nodig hebt.

Het gaat echter niet alleen over de levensloopbestendige woning zelf, maar ook over je omgeving. Kan je overal wel terecht met een kinderwagen? Zijn er niet teveel trappen voor als je ooit gekwetst zou raken of later minder goed te been bent? Is er voldoende speel-en wandelruimte in de buurt? Kortom is er over de levenskwaliteit van jezelf en je kinderen nagedacht bij de ontwikkeling van de buurt?

De Waterkant in Rumst

Opendeurdag 2 maart 2013 (10u – 13u)

Vaak gaat het antwoord helaas nee zijn, maar bij de bouw van nieuwe buurten wordt het concept levensloopbestendig wonen steeds vaker toegepast. Een prachtig voorbeeld is De Waterkant in Rumst. Deze woonwijk ligt op een toplocatie met een vlotte verbinding met autosnelwegen, terwijl de woningen toch in een groene omgeving liggen.

Wil je een keer komen kijken hoe een levensloopbestendige woning en wijk er eigenlijk uitzien? Kom dan op 2 maart zeker naar onze opendeurdag met rooftop drink! Heb je hem gemist? Je kan ons altijd contacteren voor meer informatie over De Waterkant in Rumst of bekijk onze homepage voor de nieuwste projecten!

Waterkant Rumst

Tags: , , , , , ,