Onze laatste artikelen:
Mijn Huis Mijn Architect

Volgend weekend zetten heel wat huizen hun deuren open ter gelegenheid van Mijn Huis Mijn Architect. Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 ontdek je in Vlaanderen en Brussel tal van creatieve ruimtes.

Ter gelegenheid van het openhuizenweekend publiceerde de Orde van Architecten een inspiratieboek. Het is een bron van informatie over bouwen en verbouwen. Naast een uitvoerig overzicht van alle deelnemende woonprojecten werpt het boek een blik op de belangrijkste architecturale trends. Speciaal voor deze editie werd onze CEO Lode Waes uitgenodigd voor het rondetafelgesprek over wonen in de toekomst.

Wonen in de toekomst

De Vlaamse overheid gooit het over een andere boeg en introduceert een nieuw beleid van ruimtelijke ordening: de betonstop! “Wij scharen ons volledig achter het streven naar een andere ruimtelijke planning en doen trouwens al heel lang geen traditionele verkavelingen meer. Maar dan moet je wel de kans krijgen om functies te bundelen”, zegt Lode Waes, CEO Vanhaerents. “Met een ondergrondse parking onder een crèche kan je bijvoorbeeld een wijk bovengronds parkeervrij maken en toch de parkeervraag van de wijkbewoners opvangen.”

mijnhuismijnarchitect_2

In het panelgesprek komt inbreiding geregeld ter sprake als een manier om te verdichten: het realiseren van bijkomende woonentiteiten op invulplekken binnen de reeds bebouwde omgeving. Projecten als ’t Groen Kwartier en het Militair Hospitaal Oostende zijn hier perfecte voorbeelden van.

In de 19e eeuw bouwde men in steden openbare baden, vandaag is de tuin het collectieve goed bij uitstek. Collectiviteit biedt volop kansen. – Bart Somers.

Datum en tijdstip

De deelnemende woningen van Mijn Huis Mijn Architect zijn enkel te bezoeken op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 en dit telkens van 14u tot 18u. We kozen er alvast drie uitzonderlijke voor jou uit. Ontdek alle deelnemende woningen op www.mijnhuismijnarchitect.com

Gratis! Wel verplicht vooraf registreren

Tijdens Mijn Huis Mijn Architect kan je alle woningen gratis bezoeken. Je moet je enkel vooraf eenmalig registreren. Na registratie zie je alle adresgegevens van de projecten, tenzij het om een bezoek na afspraak gaat.

 

Tags: , , , ,