Onze laatste artikelen:
Nieuw Havenhuis Antwerpen | Moderne architectuur in België

Antwerpen is een zeer diverse stad op verscheidene vlakken onder andere architectuur. Zo zijn er tal van historische gebouwen te vinden in het centrum zoals de prachtige gevels op de Meir of het Militair Hospitaal. Daarnaast zijn er ook moderne gebouwen in overvloed denk maar aan het MAS en het justitiepaleis bijvoorbeeld. Nu komt er een icoon van moderne architectuur bij in de vorm van het Nieuw Havenhuis in Antwerpen dat momenteel gebouwd wordt op ‘t Eilandje.

Antwerpen heeft de tweede grootste havens van Europa. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het Havenhuis deze positie reflecteert. Zaha Hadid Architects heeft de plannen voor een indrukwekkend project uitgewerkt dat in 2015 voltooid zou moeten zijn.

Modern ontwerp door Zaha Hadid

Zaha Hadid is uiteraard geen onbekende, de Iraaks-Britse architecte heeft al verscheidene grote projecten ontworpen. Het Aquatic Centre van de Olympische Spelen in Londen en de Signature Towers in Dubai zijn slechts twee voorbeelden van haar verwezenlijkingen die over de hele wereld bekend zijn. Het Nieuw Havenhuis zal dan ook zonder twijfel state of the art zijn!

Symbiose van oud en nieuw in het Nieuw Havenhuis van Antwerpen

Het Nieuw Havenhuis zal verscheidene departementen van de Haven van Antwerpen samenbrengen onder één dak. Het gebouw zal dan ook een centrale rol spelen in de werking van de haven. Deze bijzondere rol vertaalt zich naar een uniek ontwerp, het Havenhuis wordt namelijk een symbiose tussen de beschermde brandweerkazerne en een moderne nieuwbouw rond en boven dit prachtige gebouw.

De moderne structuur die aan de brandweerkazerne wordt toegevoegd heeft de vorm van een schip en de textuur van een diamant, zowel de Antwerpse diamant als haven worden dus vertegenwoordigd in een gebouw welke de identiteit van Antwerpen als wereldhaven moet voorstellen.

Wil je meer weten over dit ambitieuze project? Bekijk dan zeker onderstaande video door Zaha Hadid Architects waarbij een 3D voorstelling van het project wordt gegeven!

Tags: , , , , , , , , ,