Onze laatste artikelen:
Ontdek de Stad Van Morgen in het Stadsmuseum (STAM) Gent

Hoe zal/kan/moet de stad van morgen eruitzien? Tijdens de expo ‘De stad van morgen. A glimpse of where we’re going’ in het Stadsmuseum (STAM) Gent gaat kunstenares Elly Van Eeghem op zoek naar het antwoord op deze boeiende vraag. Sinds oktober 2016 nodigt zij er elke maand medemakers en externe stemmen uit om tijdens ateliers en salongesprekken met elkaar en met het publiek de discussie aan te gaan over toekomstige verstedelijking. Van mobiliteitsexperts tot kunstenaars en architecten: in totaal 30 ideeën en visies van stedelingen worden er gebundeld. Zo krijgt de tentoonstelling geleidelijk aan vorm en is er tijdens en na elk atelier of gesprek ook telkens weer iets nieuws te ontdekken.

Met het samenbrengen van al deze blikken wil Elly Van Eeghem ons denken over de stad van morgen uitdagen en een groter verhaal vertellen over waar het met onze steden naartoe zou kunnen gaan. Ze wil ons duidelijk maken dat de toekomst niet zomaar ergens voor ons ligt, maar dat we hem máken, samen, nu.

De tentoonstelling ‘De Stad van morgen. A Glimpse of where we’re going.’ is nog te bezichtigen tot 7 mei 2017. Op zaterdag 25 maart dagen architecten Michiel Dehaene en Tom Broes de bezoekers tijdens hun atelier architectuur uit om mee te denken over collectieve dimensies van verkavelingen.

 

Tags: , , , , , , , ,