Onze laatste artikelen:
Op verkenning door ’t Groen Kwartier

De feestdagen komen eraan en dan is een verfrissende wandeling tussen alle drukte door soms een welkome afwisseling. Ben je daarnaast ook toevallig in Antwerpen? Denk dan zeker eens aan ’t Groen Kwartier!

Want een wandeling kan er nu ook met een extra woordje uitleg van een gids van Antwerpen Averechts of Gidsenwerking Antwerpen. Ze nemen je mee op verkenning doorheen de geschiedenis en de toekomst van de nieuwe wijk. Eens een militair hospitaal, nu een groene woon-, werk- en verblijfsplek voor bewoners én bezoekers.

 

Fier op ’t Groen Kwartier

“Mensen zijn soms aangenaam verrast over dit klein, verborgen stukje groen in de grote stad.”

Dominique Van de Zande,  gids bij Antwerpen Averechts, legt uit waarom ‘Ontwapend wonen’ één van haar favoriete wandelingen is. ’t Groen Kwartier is veel kleiner dan sommige andere buurten waar wij rondgangen doen, maar daarom zeker niet minder interessant. Er valt zo veel te ontdekken en te beleven. Elk gebouw heeft zijn eigen verhaal. En dat verhaal is nooit af, want de buurt is nog steeds in volle ontwikkeling.”

Kloosterkapel

De Kloosterkapel in ‘t Groen Kwartier

Zo zijn de werken voor de nieuwe co-working in De Stookplaats volop aan de gang en wordt het voormalige klooster binnenkort omgevormd tot boutique hotel. ’t Groen Kwartier leeft, zoveel is zeker. En daar zijn wij nog steeds fier op!

Meer info

Wandeling ‘Ontwapend wonen’

2 uur, max. 20 pers.
www.antwerpenaverechts.be
Tel: 03/338 39 39
(elke werkdag van 10 tot 15 uur)

Wandeling ‘Parels tussen Berchem station en de stadsbrouwerij De Koninck’ passeert oa. door ’t Groen Kwartier.

gidsenwerking@stad.antwerpen.be
Tel.: 03/338 95 32

Ben je nieuwsgierig naar de verborgen verhalen van het voormalige Militair Hospitaal? Schrijf je dan zeker ook in voor de lezingen over de geschiedenis van de site waarbij de bewoners je zullen meenemen in het dagelijkse leven van weleer.

Tags: , , , , , ,