Onze laatste artikelen:
Open Monumentendag in Antwerpen en Oostende

Op zondag 10 september viert Vlaanderen de 29ste editie van Open Monumentendag. Ook dit jaar zetten heel wat steden en gemeenten hun beste beentje voor en presenteren ze een verrassend aanbod voor jong en oud.

Onze beide Militaire Hospitalen in Antwerpen en Oostende zetten hun deuren voor je open

‘t Groen Kwartier, Antwerpen

‘t Groen kwartier, gelegen tussen de Marialei, de Lange Leemstraat en de Boomgaardstraat, vormt een bijzondere combinatie van historische architectuur en hedendaagse vormgeving.

groen wonen in Antwerpen - groen kwartier

De monumentale gebouwen van het voormalig Militaire Hospitaal werden de afgelopen jaren gerestaureerd tot een groene leefomgeving. De Parijse landschapsarchitect Michel Desvigne hertekende de site tot een autovrije parktuin met stedelijke boomgaarden en prachtige hoogstammige bomen.

Families met kinderen zijn voor Open Monumentendag een cruciale doelgroep, want kinderen van vandaag zijn het publiek en de monumentenzorgers van morgen. Er is dan ook een Open Monumenten-aanbod op maat. Zo is er in ‘t Groen Kwartier in Antwerpen een familiezoektocht en een rommelmarkt.

kapelMilitair Hospitaal, Oostende

Vlak voor WOI werd in de Oostendse duinen een gloednieuw paviljoenhospitaal gebouwd. Het pand overleefde twee Wereldoorlogen als ziekenboeg, opslagplaats en polikliniek.

Enkele jaren geleden toverden wij de site om tot een prachtige woonomgeving. Alle 200 woonentiteiten van het Militair Hospitaal Oostende werden intussen verkocht. Enkel de monumentale kapel is nog te koop en wordt uitzonderlijk open gesteld voor het publiek op Open Monumentendag. Niet te missen dus!

Plan je bezoek

De toegang tot beide Militair Hospitalen is gratis. Alle informatie vind je op www.openmonumentendag.be

Tags: , , , ,