Onze laatste artikelen:
Waregemnaar blijft massaal plakken op de nieuwe ZuidBoulevard!

Begin juni werd de ZuidBoulevard in Waregem officieel geopend met een groot volksfeest. De Zuidboulevard had vroeger één functie, en één type bewoner. Logisch: het was een OCMW-rusthuis. Nu vind je er jong en oud. Tussen de bibliotheekboeken, aan de winkelkassa’s, in de appartementen en sinds kort ook op de Boulevard. Een levendige buurt dus!

ZuidBoulevard in beeld

Tijdens het openingsfeest stuurde Vanhaerents een cameraploeg op pad. We vroegen de Waregemnaar wat de ZuidBoulevard zo speciaal maakt. Ontdek het in onderstaand filmpje:

Van rusthuis naar Boulevard

bibliotheek waregemVanhaerents werd geselecteerd als projectontwikkelaar na een PPS-wedstrijd die in 2009 werd uitgeschreven. Die PPS-overeenkomst bezegelde begin 2012 de samenwerking tussen de Stad, het OCMW Waregem en Vanhaerents. Het startpunt van een grondige stadsvernieuwing voor Waregem: de bouw van een nieuwe bibliotheek, esplanade naar de stad, een ruime ondergrondse parking en bijhorend residentieel en commercieel programma. De hoek Holstraat-Zuiderlaan en de aansluiting met het Pand zien er nu volledig anders uit!

Fonteinen brengen verkoeling

Tijdens het openingsfeest verwelkomde de ZuidBoulevard 10 à 15.000 mensen. En deze bleven massaal plakken!

 “Bij stadsplanning streven we naar levenskwaliteit en sociale dynamiek. De publieke ruimte vormgeven is dus geen bijkomstigheid. Ze verdient evenveel aandacht en ambitie als de gebouwen. Beleving is daarbij het sleutelwoord!. We zijn dan ook enorm fier dat de ZuidBoulevard zo gesmaakt wordt door het Waregemse publiek”, voegt Lode Waes, CEO Vanhaerents, nog toe.

De geluiden van werfmachines en kranen maken op de boulevard sinds kort plaats voor het geluid van spelende kinderen en het klaterende water van de inmiddels zeer gesmaakte fonteinen.

Foto © PascaleVandewalle.com

Het hele land rondgereden om klinkers te kiezen

De realisatie van de ZuidBoulevard kon er enkel komen met de gezamenlijke kracht van veel verschillende partijen. Stad, architecten, werf, ontwikkelaars, …  Allen gaven ze het beste van zichzelf. Om de klinkers te kiezen gingen ontwikkelaar en stadsbestuur ook niet over één nacht ijs.

“Ik ben op één dag met de burgemeester het hele land rond gereden om overal klinkers te bekijken en te beslissen welke geschikt waren voor Waregem. Zo veel tijd nemen voor zoiets zorgt ervoor dat het plaatje klopt,” zegt Stefanie Vanden Broecke, directeur bij Vanhaerents.

Wil jij ook graag wonen langs de Zuiderpromenade in Waregem? Ontdek dan snel de 2e fase van de ZuidBoulevard.

Tags: , , ,