Onze laatste artikelen:
Stookplaats: creatieve hub van ’t Groen Kwartier

In 2013 kocht entrepreneur André Duval de Stookplaats op ’t Groen Kwartier in Antwerpen. Voor hem was toen al duidelijk dat dit een creatieve werkplek zou worden. Ondertussen zijn we enkele jaren verder en zijn de werken volop aan de gang. Eind 2017 zal de coworking space haar deuren openen. Hoog tijd voor een update dus. Wij spraken met Valerie Duval, dochter van de reclamemaker en zaakvoerder van Stookplaats.

Wanneer zal Stookplaats openen?

Valerie: Stookplaats is een privé project. We namen de tijd om het zorgvuldig te renoveren en een herbestemming te geven. Onze recentste inschatting is dat Stookplaats midden november zal openen, maar het zou ook de week van kerst kunnen worden…

Waarom kozen jullie voor ’t Groen Kwartier als locatie?

Valerie: We kozen het gebouw en de locatie omdat de opportuniteit zich voor deed. Mijn vader is geboren op Zurenborg, dat geeft ook al een link met de buurt. Leuke anekdote is dat zijn oom ooit nog aalmoezenier was, met The Jane (toen nog een kapel) als standplaats. De industrieel archeologische waarde van Stookplaats liet hem – en intussen mezelf – niet meer los.

Eind vorig jaar plaatste De Tijd deze plek al op het lijstje met ‘5 nieuwe luxueuze coworkingplaatsen in België’. Een hele eer!

Hebben er zich ondertussen al co-workers gemeld?

Valerie: Ja, zeker. Er hebben zich al enkel bedrijven gemeld, die hier een uitvalsbasis zoeken.  Verder zijn het vooral kenniswerkers ,flex en co-workers die we een kwaliteitslocatie willen bieden. Stookplaats wil vooral een kwalitatieve werkomgeving bieden waar je in alle rust en comfort kan werken, vergaderen,…

Coole koffieshops en hippe co-working sites zijn er intussen genoeg. Wij onderscheiden ons door een aangename, full service “homy” office te zijn – Valerie Duval

Valerie DuvalWat is jouw taak bij Stookplaats?

Valerie: Ik ben zaakvoerder en gastvrouw, maar dat betekent ook een beetje Zwitsers zakmes vrees ik (lacht). Ik wil ervoor zorgen dat onze klanten zich thuis voelen maar tegelijk in een zeer professionele omgeving zitten. Een plek waar ze efficiënt kunnen werken i.p.v. in de file te staan of thuis aan de keukentafel te zitten werken.

Daarbij mikken we op een publiek dat kwaliteit waardeert en gezonde voeding apprecieert.

Wil je op de hoogte blijven van de evolutie van Stookplaats? Volg het project dan via de Facebookpagina.

Tags: , , , , , ,