Onze laatste artikelen:
Subtiele kleurnuances geven appartement ruimte, Antwerpen

In hartje Antwerpen, op ’t Groen Kwartier, ontdekten we een nieuwe interieurparel. Subtiele kleurnuances en warme houtaccenten vormen de leidraad doorheen dit ruimtelijk appartement.

Muren maken plaats voor centraal meubel

Om openheid te creëren in het appartement werd ervoor gekozen om bijna alle muren te vervangen door een centraal meubel. Reeds bij het betreden van het appartement ontdek je het centrale meubel van maar liefst 6 meter lang. Het verdeelt het appartement visueel in een dag- en een nachtzone. Aan de voorzijde zijn de vestiaire, een open boekenrek en een bergkast verwerkt. In het nachtgedeelte herbergt het meubel de dressing voor de slaapkamer en de opbergruimte voor de badkamer. Door het meubel deels zwevend te maken, heeft de architect de ruimtelijkheid van dit appartement nog versterkt.

Warme houtaccenten brengen sfeer in het appartement

HyperFocal: 0

Aan de andere zijde vind je de enige muur van deze woning. Achter deze wand bevinden zich het toilet, de berging en de kolomkasten van de keuken. De afronding van deze wand leid je in één vloeiende lijn de leefruimte binnen en troont je naar de keuken. De warme houtkleur van het eiken parket komt er terug in het massieve werkblad en de fineerfronten van de keukenkasten. Ook het werkblad rond de kookplaat in Granito van Bomarbre heeft dezelfde kleurtoon als deze warme houtaccenten. Het geheel van de keuken wordt afgewerkt met een kraan van Vola in messing en een geëmailleerde spoelbak van Alape.

Subtiele kleurnuances

HyperFocal: 0

Wie oog heeft voor detail ontdekt al snel de subtiele kleurnuances in het lakwerk van het maatmeubilair. Minimale verschillen in wit- en grijstinten worden afgewisseld met pastelaccenten in de verschillende kastdeurtjes. De bewoners kozen deze tinten uit de waaier van de architecturale kleurencollectie van Le Corbusier.

Zelf wonen in ’t Groen Kwartier?

Op zondag 11 september is er een opendeurdag op ’t Groen Kwartier van 14u tot 18u. Kom de sfeer opsnuiven en ontdek de laatste appartementen die nog te koop zijn. Interesse? Surf naar www.groenkwartier.be of ontdek nu al de Arsenaalappartementen in dit filmpje.

ONTWERP: Interieurarchitect Caroline De Wolf

UITVOERING: Jan Celis

Subtiele kleurnuances geven appartement ruimte, Antwerpen

Tags: , , , , , ,