Onze laatste artikelen:
’t Groen Kwartier, creatieve hub in Berchem

’t Groen Kwartier is sinds de intrede van Sergio Herman in de kapel vooral gekend van het sterrenrestaurant The Jane. Maar het is zoveel meer dan dat! Vlakbij Berchem station ontwikkelt zich het creatieve hart van Antwerpen in duizend en één facetten.

Fier op ’t Groen Kwartier

De projectontwikkelaars Vanhaerents en Matexi hebben op de site van het voormalig Militair Hospitaal in Antwerpen een geheel nieuwe buurt ontwikkeld. De eerste bewoners hebben er ondertussen een gezellig en sociaal buurtleven uitgebouwd.

Zo geven de bewoners een exclusief buurtkrantje Het Kwartiertje uit, organiseren ze winter- en zomerBBQ’s, lanceren ze petanquetoernooien en nog zoveel meer. Jong en oud vindt zijn ding in de autoluwe en groene straatjes en is zonder twijfel fier op ’t Groen Kwartier.

Het creatieve hart van Antwerpen

In Berchem bruist het van creatief talent! Van een bioboerderij tot innovatieve hub voor ondernemers, kunstgalerijen, dansstudio’s, meubelwerkplaatsen, … Wij zochten er drie opmerkelijke voor je uit!

Pakt tuin_16052016_2

De dakmoestuin van boer Bram – (c) Stijn Bonte

Sinds kort is er een bioboer actief in ’t Groen Kwartier. Op het dak van de gebouwen van PAKT kweekt boer Bram zijn groenten op balen stro. Hij creëerde er als het ware een dakmoestuin. Topchef Nick Bril van The Jane klopt er aan voor exclusieve groenten voor zijn restaurant, maar ook de buurtbewoners kunnen de opbrengst binnenkort kopen in de biowinkel.

In de gerenoveerde Stookplaats strijkt creatief talent neer. In het hart van het Antwerpse Militair Hospitaal bouwt entrepreneur en investeerder André Duval een nieuwe creatieve en innovatieve HUB uit. In De Stookplaats groepeert diverse activiteiten en ondernemingen binnen en buiten Duval Union.

stookplaats2

André Duval in De Stookplaats – (c) Pieter Baert

De Veerman is een artistieke plek waar uit liefde voor en het rotsvaste geloof in de kunsten mensen worden uitgedaagd en gestimuleerd om andere oevers te verkennen. De Veerman helpt kunstenaars, scholen, beleidsmakers, … een boeiende kijk op kunst te ontwikkelen. Hou je van kunst? Hou dan zeker de website van De Veerman in de gaten want ze organiseren heel wat activiteiten!

Made in Berchem

In het straatbeeld van Berchem duiken steeds meer artistieke en creatieve plekken op. Made in Berchem zet deze plekken letterlijk op de kaart!

Tags: , , , , , , ,