Onze laatste artikelen:
Technologie alomtegenwoordig in 2017: vier trends uitgelicht

Technologie is de dag van vandaag overal. De tijd dat je met je modem moest inbellen om even op het internet te surfen is al lang vervlogen, maar in 2017 wordt alles nog ‘smarter’ en nog meer ‘connected’. Trendwatchers zien hier enkele opmerkelijke trends en dan zijn wij er als de kippen bij om de vier belangrijkste eruit te pikken voor ons trenddossier.

Technologie maakt gezond

De nieuwjaarsresoluties liggen intussen achter ons, maar de kans is groot dat gezonder en actiever leven of gewoonweg ‘meer sporten’ ook op je lijstje stond. Gezondheid blijft in 2017 een belangrijk thema en daar spelen merken op in. Ook technologische snufjes helpen ons op weg om die gezonde levensstijl achterna te gaan en slechte gewoontes te doorbreken. Een slaapapp, een stappenteller of dieetapp, in wearables of gewoon op je smartphone. Het kan maar zo makkelijk zijn, toch?

Intuïtieve technologie: allemaal smart

Naarmate onze samenleving digitaliseert, wordt technologie meer en meer een laagdrempelig gegeven. Technologie is doorgedrongen tot in alle lagen van de bevolking, en in alle kamers van het huis. En net omdat we er zoveel mee in aanraking komen, moet technologie intuïtief zijn.

Herman Konings, Trendwatcher

Intuïtieve technologie betekent slimme technologie. Je televisie, je huishoudtoestellen of je auto: allemaal worden ze ‘smart en interconnected.’ Als we al die data ook nog eens bundelen, dan krijgen we een hoop interessante informatie. Data waar slimme systemen mee aan de slag gaan om ons drukke leven net dat tikkeltje aangenamer en efficiënter te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van minder file door het gebruik van slimme verkeerslichten?

Leeftijdsloze samenleving: oma en opa vloggen mee!

de leeftijdsloze samenlevingJong én oud springen op de kar. Skypen met oma of een cursus vloggen voor 50+-ers, het kan allemaal.

De digitale kloof tussen babyboomers en hun (klein)kinderen lijkt alsmaar kleiner te worden en technologie wordt een verbindende factor over de generaties heen.

 

CrafTec of ambacht 2.0

CrafTec, een samentrekking van craft en technology, is de combinatie van state-of-the-art-technologieën zoals 3D-printing en gekende ambachtelijke disciplines. Hergebruik, recyclage en upcycling krijgen zo een volledig nieuwe dimensie.

Bekijk hier hoe Adidas sneakers maakt van oude, gebruikte visnetten. Een sterk staaltje upcycling.

Tags: , , , , , , , , ,