Onze laatste artikelen:
Trappenspel in ’t Groen Kwartier, Antwerpen

Toen de bewoners, Christopher en Cristina, dachten aan gezinsuitbreiding, sloot een huis met een tuin het beste aan bij dat idee. Dat heel ‘t Groen Kwartier één grote tuin is, waar kinderen in een autovrije zone kunnen spelen is ideaal. Ze wilden ook het leven in de stad en de luxe om naar het werk te fietsen niet opgeven. ‘t Groen Kwartier verenigt beide aspecten.

Daarnaast is een nieuwbouwwoning heel energiezuinig, dat vonden we belangrijk, vertelt Christopher.

 

Na ettelijke malen verhuizen, waren we toe aan de finale verhuis & thuiskomen.

‘t Groen Kwartier als vertrouwd project

Chistopher is architect en maakt deel uit van ‘Collectief Noord’ dat meewerkte aan het Masterplan van ‘t Groen Kwartier en tevens architect was van deze woningen. Cristina werkt als architect bij de stad Antwerpen. Ze waren zich dus zeer bewust van de kwaliteiten van ‘t Groen Kwartier en deze specifieke woning. Dat de woning bovendien casco verkocht werd, gaf hun de flexibiliteit om de indeling aan te passen en zelf na te denken over de afwerking.

“De vrijheid om de woning te personaliseren was ook een aspect dat ons enorm aansprak.”

De trap als ruimtelijke ruggengraat doorheen deze unieke stadswoning

De trap als ruimtelijke ruggengraat doorheen deze unieke stadswoning

Ruimtelijkheid van de woning

Een trap doorboort de woning en zorgt voor een open geheel. Door deze trap verder te verfijnen, zetten Christopher en Cristina in op de ruimtelijkheid. De zoektocht naar transparantie is hier zeker geslaagd. Ook de slanke armleuning zet deze verticaliteit extra in de verf.

De relatie tussen binnen en buiten zorgt voor heel wat natuurlijk lichtinval.  De zitruimte op de eerste verdieping staat in contact met het plein op het westen, de keuken op het gelijkvloers met de tuin in het oosten.

“Deze relaties in combinatie met de ruimtelijke snede tussen beiden, geven heel de dag door een fijne lichtinval die ons aansprak.” vertelt Christopher

Zorg voor voldoende ruimtelijkheid tussen de verschillende verdiepingen zodat je woning groter aanvoelt.

 

Tags: , , , , ,