Onze laatste artikelen:

Vanhaerents draagt een uitgesproken visie en waarden. Met onze partners denken we in brede perspectieven en gaan we gedurfde benaderingen niet uit de weg. Wie out of the box denkt, genereert ideeën en schept vooral nieuwe kansen en uitgangsvormen. Anders denken en handelen leveren gediversifieerde en boeiende projecten op. Elk project kent zijn specifieke randvoorwaarden, elk project vraagt om een andere insteek. Daar ligt voor ons de grote uitdaging. En daarin schuilt een flinke dosis creativiteit, motivatie en duurzaam ondernemen.

Het out of the box denken spiegelt zich op vier terreinen: architecture, people, environment en economics.

ARCHITECTURE

Goede en legitieme architectuur is het uitgangspunt bij elk project. Zo creëren wij een meerwaarde voor mens en omgeving. Wij beogen een vooruitstrevende en trendsettende architectuur waarin het aangenaam leven en werken is. Onze gebouwen zijn energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en staan akoestisch op punt. Wij werken nauw samen met nationaal en internationaal gerenommeerde architecten. Zo kiezen wij bewust voor het delicate evenwicht tussen nut, schoonheid, functionaliteit en context.

ENVIRONMENT

Duurzaam omgaan met ruimte en middelen zijn vandaag meer dan ooit aan de orde nu grond en grondstoffen schaarser worden en onze eco-footprint in rekening wordt gebracht. Maar behoudens de meetbare gegevens is het respect voor de culturele eigenheid van de plek niet minder van belang voor de woonbeleving. In dit verhaal van context, mens en omgeving betrekken we graag de beeldende kunst. Artistieke projecten op het snijpunt van het publieke en het private scheppen betekenissen en bepalen het ervaren van plek en omgeving.

Een voorbeeld: de herbestemming van het Militair Hospitaal in Antwerpen. In dit inbreidingsgebied bevinden zich trendy lofts in historische gebouwen, aanlokkelijke nieuwbouwappartementen, fraai verzorgde gezinswoningen met tuin. U vindt hier winkels en kantoren en opvallend veel groenvormen. Kortom, een bruisende leef- en werkplek voor oud en jong.

PEOPLE

Wij bouwen aan een leefbaar Vlaanderen. Voor en met mensen. Zonder mensen is er geen vernieuwing, geen ontwikkeling, geen dynamiek. Mensen vormen de spil in al onze projecten.

Ons team van gedreven medewerkers, onderaannemers en leveranciers staat klaar om verder aan de toekomst te bouwen. Hun  motivatie, dynamisme, toewijding en professionalisme verzekeren een uitstekende projectbegeleiding en -uitvoering. Klant en bouwheer staan centraal en zijn actief bij elke beslissing betrokken. Onze klantgerichte aanpak, directe aanspreekbaarheid en korte beslissingslijnen maken ons bedrijf flexibel en wendbaar.

ECONOMICS

Werken binnen een afgesproken termijn tegen een vooropgesteld budget is een insteek waar we nauw op letten zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

In elke fase van het project waken wij over de rendabiliteit, kwaliteit en timing. Van selectie, haalbaarheidsstudie, aankoop, stedenbouwkundige ontwikkeling en ontwerp, over financiële planning, realisatie, projectmanagement tot marketing en verkoop. Zoveel is zeker: Vanhaerents is synoniem van optimale return on investment. Investeringen in vastgoed leveren, omwille van de graad van afwerking en topligging, bij ons mooie cijfers op. Zowel op lange als korte termijn.