Onze laatste artikelen:
Vastgoed aan de kust – veilige haven in onzekere tijden

De financiële markten zijn erg onzeker en nu investeren in aandelen of andere effecten houdt grote risico’s in. Een zekerheid waar dan vaak naar teruggegrepen wordt is vastgoed. Vastgoed is een tastbare investering waarnaar er altijd vraag zal zijn. Zeker in ons kleine landje dat steeds dichter bevolkt geraakt.

Vastgoed aan de kust biedt bovendien nog een extra zekerheid aangezien je het appartement of de woning eenvoudig kan verhuren voor een mooie prijs, hierdoor ben je zelfs in slechte tijden zeker van een renderende investering.

Vastgoed kust steeg sterk in 2011

Momenteel is er voor vastgoed aan de kust echter geen sprake van slechte tijden. Cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie tonen dat de prijzen van appartementen in de kustgemeenten veel sterker zijn gegroeid dan deze in het binnenland.

Bredene steeg het sterkste van alle kustgemeenten in 2011 vergeleken met 2010. De referentieprijs van een appartement in Bredene ging omhoog met 10 procent, een winstmarge waar vele beleggers meteen voor zouden tekenen! Ook de andere kustgemeenten deden het goed met prijzen die meer dan 7% klommen in onder andere Knokke-Heist, De Haan en Oostende.

Militair Hospitaal Oostende

Wil jij in deze onzekere tijden ook investeren in vastgoed aan de kust of wil je misschien gewoon een tweede verblijf voor een vakantie aan zee? Bekijk dan zeker ons project Milho in Oostende. Dit project in het oude Militair Hospitaal van Oostende voorziet nieuwbouwappartementen op wandelafstand van het strand in een groene, historische omgeving.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,