Onze laatste artikelen:
Voormalig klooster van ’t Groen Kwartier Antwerpen wordt hotel

Goed nieuws voor The Jane Antwerp want het klooster van het voormalig Militair Hospitaal Antwerpen wordt omgevormd tot een hotel. Het wordt een kleinschalig hotel met 40 kamers met een klein restaurant, een bar, en een kleine spa. Bij de herontwikkeling tot ’t Groen Kwartier werd steeds veel respect getoond voor de rijke geschiedenis van de gebouwen. Zo werd de kapel al een exclusief sterrenrestaurant en werden de paviljoenen gerenoveerd tot ruime lofts. En naast het klooster wordt nu ook de Generale Staf aangepakt.

Monumentale gebouwen worden gerenoveerd

Op maandag 5 december start de renovatie en restauratie van 2 monumentale gebouwen in ‘t Groen Kwartier: de Generale Staf en het Klooster. Beide gebouwen krijgen een nieuwe invulling. De Generale Staf wordt deels woning, deels kantoor, deels hotel. Het Klooster wordt een hotel.

Nieuwe kantoren AG Vespa

AG VESPA Generale Staf –  het  Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoed en Stadsprojecten van de stad Antwerpen zal in het centrale gedeelte van de Generale Staf zijn kantoren voor ongeveer 100 werknemers vestigen.

Vanhaerents en Matexi zijn enkel nog eigenaar van de oostelijke kop van de Generale Staf. Deze zal mee gerenoveerd worden door AG VESPA en zal verkocht worden als mogelijke praktijkwoning. In de westelijke kop komen kamers van het hotel dat zich zal vestigen in het vroegere klooster.

360 architecten is de architect en aannemer Artes Group zal de werken uitvoeren.

Hotel in voormalig klooster

Een hedendaags hotel onderbrengen in een historisch pand met een lange geschiedenis is zonder twijfel een grote uitdaging. De bijzondere locatie, de gezelligheid van de buurt, de bereikbaarheid en 2 bijzondere tuinen zijn dé troeven bij uitstek. Het is een project van een Antwerpse familie die al ervaring heeft in de hotellerie.

Het wordt een kleinschalig hotel, in een familiale, gezellige, rustige en laagdrempelige sfeer. Niet alleen hotelgasten zijn er welkom, ook voor de buurt wil het hotel de hele dag een open huis zijn om elkaar te ontmoeten, te eten of te drinken, te werken, of te genieten.

Generale Staf

Het Antwerpse architectenbureau Vincent Van Duysen Architects is de hoofdarchitect. Hij leidt het project en waakt over het totaalconcept. Wouter Callebaut Architecten neemt de restauratie van het monument en de verbouwingen op zich. De aannemer voor de restauratie, verbouwingen en ruwbouwwerken is Verstraete | Vanhecke. Het einde van de werken is voorzien in april 2018, de geplande opening van het hotel is voorzien voor de zomer van 2018.

Tags: , , , , ,