Onze laatste artikelen:
We are Amsterdam, deel 5: interieur en trends

Dat we gek zijn op Amsterdam wist je ongetwijfeld al. En last but not least laten we je vandaag graag kennismaken met enkele hotspots op het vlak van interieur en trends.

Midden in het centrum van Amsterdam bevindt zich de Artis site. Op deze ontmoetingsplek vind je tussen de oude platanen het prachtige gebouw De Plantage. In dit enorme Amsterdamse café-restaurant, dat stijlvol ingericht is door Studio Linse,  genoten we van een lekkere lunch. De serre is een echt pareltje dat tot voor kort verborgen was. Bij mooi weer gaan de deuren van de serre open en is er een heerlijk terras aan het nieuwe Artisplein. Met een prachtig uitzicht!

Food en concept stores in de Utrechtsestraat

MarqtOnze volgende tussenstop maakten we in de Utrechtsestraat. Een straat met smaak, waar je naar hartenlust kan winkelen, trends spotten en genieten. Hier wandel je gezellig over de Amsterdamse grachten van spot naar spot met een coffee to go in de ene hand en een shopping bag in de andere. Want of je nu op zoek bent naar food hotspots of concept stores, de Utrechtsestraat heeft ze allemaal! Een leuke spot in de Utrechtsestraat die we met jullie willen delen is Marqt.

Zoek je biologisch, dan is Marqt the place to be. Deze populaire supermarktketen biedt enkel producten aan die gemaakt werden met respect voor mens, dier en milieu.Frozen Fountain

Net om de hoek vind je één van de leukste interieur shops van Amsterdam. The Frozen Fountain beslaat twee grote panden aan de Prinsengracht en heeft dus veel oppervlakte voor designmeubels, accessoires en hebbedingetjes van grote namen tot beginnend talent.

Niet te missen hotels in Amsterdam

Verder in de straat bevinden zich de hotspots van de hotels van Amsterdam. Ook al blijf je er niet overnachten, je kan deze gerust ontdekken door er iets te eten in hun restaurant of te genieten van een cocktail aan de bar.

andaz - lobby 01Het Andaz Amsterdam hotel bevindt zich aan de Prinsengracht waar vroeger de Openbare Bibliotheek was gevestigd. Aan de buitenzijde werd niks veranderd maar binnenin straalt het hotel een zekere allure uit.

In het designconcept, ontworpen door de Nederlandse interieurdesigner Marcel Wanders, werd de

Nederlandse geschiedenis en lokale cultuur als leidraad genomen. Zo ontdek je in de imposante lobby het zelfontworpen behang dat een moderne kijk  geeft op de traditionele symbolen en spreuken.

Een incheckbalie zal je er ook niet vinden. Een host checkt de gasten persoonlijk in met behulp van een tablet aan de ontvangsttafels.

Ook het Pulitzer Amsterdam bevindt zich aan de Prinsengracht. Dit hotel is gevestigd in 25 samengevoegde grachtenhuizen uit de 17e en 18e eeuw. Naast de 230 kamers, vergaderruimtes en een  restaurant beschikt dit hotel ook over binnentuinen en een bar.

De Pulitzer tuinen zijn een verrassende groene oase in het hart van het hotel. Weg van de drukte van de stad is het een onverstoorbare plek om te ontspannen, werken of te socializen te midden van weelderige planten en speelse sculpturen.

De Pulitzer Bar vindt u in twee unieke grachtenpanden met een eigen ingang aan de Keizersgracht. Deze bestaat uit drie verschillende ruimtes met ieder een eigen intieme sfeer. Hier bespraken ook ooit de invloedrijke kooplieden en aristocraten hun Amsterdam. Vandaag belichaamt dit toevluchtsoord alles wat verlangt wordt van een legendarische hotelbar.

Lees ook deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 van onze reeks “We are Amsterdam”.

Tags: , , , , , , , , , , ,