Onze laatste artikelen:
We are Amsterdam

Midden februari gingen we met het team van Vanhaerents op inspiratietrip naar Amsterdam. Ondanks het gure winterweer wisten onze noorderburen ons zeer aangenaam te verrassen. Amsterdam verblijdde ons met haar prachtige pleinen en parken, top interieurs, bijzondere architectuur en placemaking hotspots.

Nieuwe trekpleisters in Amsterdam

Internationale topbestemmingen zoals het Rijksmuseum Amsterdam en het Van Gogh Museum trekken in combinatie met de grachtengordel, Artis en het Anne Frank Huis jaarlijks 17 miljoen bezoekers naar de stad. Maar wij trokken naar de nieuwe trekpleisters  van de stad: het NDSM-terrein, de Foodhallen in een oude tramremise, het Westergasfabriekterrein, het gebied rondom de Tolhuistuin en het herontwikkelde Oosterdokseiland.

De stad is dankzij de ontwikkeling van die noordelijke IJ-oevers, de Zuidas, en de stedelijke vernieuwing in Amsterdam Zuidoost, Nieuw West en Noord letterlijk steeds groter geworden. Daar gebeurt het. En het is ook daar dat wij, samen met NOHA, een kijkje gingen nemen tijdens onze tweedaagse Amsterdamtrip!

HembrugterreinHEMbrugterrein

Wie het HEMbrugterrein in Zaandam bezoekt, hoort vogels fluiten in de bomen en ziet jonge bedrijven in oude panden aan de gang. En je merkt er ook de eerste bezoekers op, die op weg zijn naar het internationale foodcourt Yada Yada. Alles ademt hier creativiteit, dynamiek en de belofte van een nieuwe wereld. Het is een verrassende hotspot van urbane cultuur gemengd met erfgoed. Waar nog volop ruimte is voor ontwikkeling!

Het gebied zal herontwikkeld worden tot een gemengd stedelijk gebied met ruimte voor ondernemen en maar liefst 1000 woningen.

NDSM-werf

NDSM-werf

De NDSM-werf, voormalige scheepswerf aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord, is de laatste jaren uitgegroeid tot een grote culturele hotspot. Het is een stadsoase voor creatie, experiment en evenementen geworden. De Stichting NDSM werkt dagelijks aan het beheer en programma van het tien hectare buitengebied van de werf. Met de focus op cultuur, media en duurzaamheid realiseren ze er een gevarieerd programma. Van vlooienmarkten, tot concerten op het water, foodtruck festivals, kinderateliers en kunst tentoonstellingen.

IJpromenade

Amsterdam-Noord is een inspir­erend stadsdeel dat volop in ontwikkeling is. In de afgelopen jaren ontwikkelde de Noordelijke IJ-oever, tegenover de achterzi­jde van het Centraal Station, zich tot een populaire wijk. Aan deze zogeheten IJpromenade vind je onder meer de A’DAM Toren, het EYE Filmmuseum, de Tolhuistuin en A-Lab.

Ook zin in een trip naar Amsterdam? Stay tuned!

De ganse maand maart laten we je meegenieten van onze avonturen in Amsterdam. Hou onze blog in de gaten en kom alles te weten over architectuur, interieur en trends, pleinen en parken en placemaking hotspots in de Nederlandse hoofdstad.

Lees nu verder over onze trip in deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5.

Tags: , , , , , , ,