Onze laatste artikelen:
Wonen aan de kust is goed voor de gezondheid

Al eeuwenlang trekt men naar de kust voor de gezonde lucht, maar het is moeilijk te bewijzen dat wonen aan de kust ook daadwerkelijk gezonder is dan in het binnenland. Een studie van the European Centre for Environment & Human Health toont toch wel een duidelijke link tussen gezondheid en de kust.

De studie baseert zich op een grootschalige volksraadpleging in het Verenigd Koninkrijk, want zeg nu zelf welk land weet er nu meer van de kust dan Europa’s grootste eiland? In het onderzoek werd aan de Britten  gevraagd hun gezondheid te evalueren. Hieruit bleek dat mensen die aan de kust wonen hun gezondheid vaker als goed beschrijven dan wie in het binnenland woont.

[slideshow post_id=”2627″]

Op vakantie aan de kust goed tegen de stress

Het onderzoek laat ons echter wel met enkele vragen zitten. Aangezien het om een enquête gaat en niet om medisch onderzoek kan het bijvoorbeeld zijn dat wie aan de kust woont zich gewoon beter en gezonder voelt dan in het binnenland.

Deze stelling sluit nauw aan bij eerder onderzoek waarbij de invloed van de kust op de stresshormonen werd getest. Zo bleek een bezoek aan het strand veel beter tegen de stress dan een bezoek aan een park of het platteland.

Het is dan ook een logische conclusie dat wie aan de kust woont vaker naar het strand kan gaan en zo stress kan verminderen. Daarnaast heeft het imago van de kust ook tal van unieke welnessfaciliteiten aangetrokken die van de kust een nog gezondere omgeving maakt.

Appartement te koop aan de Belgische kust | Oostende

Wil jij wonen aan de kust? Ons project MILHO (Militair Hospitaal Oostende) bevindt zich op wandelafstand van het strand van Oostende met een beschermde duinengordel als natuurlijke wand voor een aangename residentiële buurt. Bezoek snel de pagina van het project MILHO voor meer informatie!

Luchtfoto milho - Wonen aan de kust

Appartement te koop aan de Opaalkust | Wimereux

Zoek je een appartement in het buitenland? Kies dan net als Jeroen Meus voor de Opaalkust! Ons project Dunes du Golf ligt aan de Noord-Franse Opaalkust en biedt tal van appartementen met zicht op zee. Een unieke kans om een vakantiewoning of vaste verblijfplaats in la douce France te kopen. De plannen voorzien bovendien voldoende faciliteiten zodat ook in het laagseizoen je niets te kort zal komen. Bekijk de pagina Dunes du Golf voor meer informatie!

Dunes du Golf - Wonen aan de kust

Tags: , , , ,