Onze laatste artikelen:
Wonen met de voeten in het zand

Op de historische locatie van het Militair hospitaal Oostende werd een uniek woongebied ontwikkeld. Nieuwbouwarchitectuur werd er gecombineerd met de renovatie van historische panden. Dit staaltje architectuur wordt niet voor niets aangekondigd als ‘wonen met de voeten in het zand’. Je vertoeft er pal in het groen en de duinengordel die het Militair Hospitaal omarmt, maakt het nog specialer. Michael & Krist’l wonen er samen met hun twee tienerdochters in een prachtig doorzonappartement met zicht op zee.

Interieur en afwerking op maat

Badend in het licht geniet het gezin van het zicht op de natuur en de historische site. Zij kochten 2 appartementen en lieten zich begeleiden door de Vanhaerents interieurarchitecten Sabine Rosseel en Marjan Tack, om dit tot één afgewerkt geheel te brengen.

Aangezien het appartement aan beide kanten begrensd wordt door grote raampartijen en terrassen,  krijgt de zon vrij spel in het appartement. Er is gestreefd naar een strak kader, wat door het gebruik van zwart en wit wordt geaccentueerd. De koper kleuraccenten en eyecatchers komen hierdoor beter tot hun recht. De lichte vloeren zorgen dan weer voor eenheid en warmte.

Kitchen with a view

De keuken, gerealiseerd door Diapal is een echte leefkeuken. Werkfuncties zijn gecentraliseerd in een functionele kastenwand. Door functies in een ruimte te laten overlappen, wordt er op andere plaatsen meer openheid gecreëerd. De gesloten kastwanden zorgen er zo voor dat het open geheel behouden blijft.

Geïnspireerd door de omgeving

De omgeving is een grote bron van inspiratie geweest bij de interieurinrichting. Een foto vanop de zeedijk in Oostende fungeert als spatwand. Die geeft een instant vakantiegevoel aan het appartement. En de tv zit verstopt achter een foto van een werk van Nick Ervinck. Een knipoog naar ‘IMAGROD’; het kunstwerk dat Ervinck ontwierp voor de hoofdingang van de kapel op de site. Ook hier is de link met de zee nooit veraf. De sculptuur lijkt het resultaat van een natuurlijk erosieproces, net zoals zeewater rotsen uitholt. Het werk dat te zien is op het screen noemt ‘OLNETOP’, een werk dat vroeger te zien was langs de Spinoladijk te Bredene. Heel wat mensen zien de kracht van de zee en het schuimende water in het werk. De bewoners hebben met ZORA projects samengewerkt om het screen te bedrukken met de foto van Ervinck. Zij kozen hier voor een screen met automatisch systeem dat vanop afstand wordt bediend.

Wonen met de voeten in het zand, Oostende

Licht

Door de aansluiting van de badkamer aan de slaapkamer heerst er een suitegevoel. Het is een gezellige, intieme kamer door het gebruik van donkere kleuren en warme materialen. en dankzij de ruime terrassen voelt het toch licht en open aan. In de leefruimte en keuken is gebruik gemaakt van de led opbouwspots . In de keuken is dan weer geopteerd voor een lange armatuur om de rechte lijn van het keukeneiland te benadrukken.

Wil jij ook in Oostende wonen? Neem dan een kijkje op onze website en ontdek het laatste appartement dat nog te koop is!

Tags: , , , , , , , ,