Onze laatste artikelen:
ZuidBoulevard Waregem stilaan in eindfase

De werken aan de ZuidBoulevard in Waregem geraken stilaan in hun eindfase. Vrijdag opent de ondergrondse parking en in oktober zal de nieuwe bibliotheek afgewerkt zijn. We laten jullie graag meegenieten van enkele prachtige beelden die we lieten maken door architectuurfotograaf Christophe Vander Eecken.

Nieuwe bibliotheek voor Waregem

De inwoners van Waregem krijgen er binnenkort een splinternieuwe bibliotheek bij! En daar is ook burgemeester Kurt Vanryckeghem maar al te blij mee. In een interview met regionale tv-zender Focus-WTV toont hij trots de vooruitgang van de werken in de nieuwe bibliotheek, ondergrondse parking en promenade. Architecten Robbrecht & Daem en architecten Goedefroo+Goedefroo tekenden samen met landschapsarchitect Bas Smets het plan voor dit stadsvernieuwingsproject.

ZuidBoulevard, Waregem

Uitzonderlijke architectuur

Blikvangers zijn ongetwijfeld de dakconstructie van de bibliotheek en de trappenpartijen van de promenade naar de ondergrondse parking.

Waregem krijgt met de nieuwe boulevard en bibliotheek een stedelijke allure. Sven Goedefroo, architect

Noteer zeker zaterdag 1 oktober in je agenda, want dan is er de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Een hou ook zeker de website van de stad Waregem in de gaten want tijdens het openingsweekend worden er tal van activiteiten rond woord & kunst georganiseerd in de bib.

The library: a whirl of books mediating the world. Paul Robbrecht, architect

Tags: , , , ,