Zorg en Serviceflats

Mensen leven langer. Anno 2011 wordt de Belgische man gemiddeld 76,35 jaar oud, vrouwen zelfs bijna 83 jaar. Tussen 1960 en 2009 is de levensverwachting van de Belg met ruim 10 jaar gestegen, zo tonen de statistieken. Dat is geweldig nieuws natuurlijk. Tegelijk heeft die stijgende levensverwachting ook maatschappelijk gezien een aanzienlijke impact.  We staan voor complexe uitdagingen. Vooral de zorg- en de woonsector hebben nood aan innovatieve zorg- en woonoplossingen.

Daarom zoekt projectontwikkelaar Vanhaerents proactief naar zorg- en woonformules van de toekomst. Zo ontwikkelen wij vooruitstrevende concepten voor ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen (rvt). Met oog voor de zorg, het comfort en het welbevinden van de bewoners bouwen wij serviceflats, zorg- en wooncentra.

Zorg- en comfortdiensten op maat

Lang niet iedereen komt ooit in een rvt, zorg- of wooncentrum terecht. Zeker nu mensen tot op hoge leeftijd  jong en vitaal blijven, willen de meesten zo lang mogelijk zelfstandig wonen en actief van het leven genieten. Eigen haard is nog altijd goud waard, zo blijkt.

Tegen 2030 wordt één huis op drie bewoond door 65-plussers, zo blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel. Helaas zijn die woningen vaak te groot en onaangepast.

Grotere zelfredzaamheid maakt jonger

Duidelijk is dat ook de private woonsector nood heeft aan innovatieve concepten die woonvriendelijk zijn voor elke levensfase. Om hieraan tegemoet te komen lanceren wij een vooruitstrevend concept: levensloopbestendig wonen in de meegroeiwoning. Deze flexibele woonformules evolueren en groeien mee op ritme en maat van hun bewoners. Dankzij hun doordachte architectuur, flexibiliteit en technologische omkadering bieden deze meegroeiwoningen het ultieme antwoord op de wens om tot op hoge leeftijd zelfstandig te wonen in een aangepaste omgeving. Deze flexibele woonformules combineren een uitgekiende locatie, doordachte architectuur, modulaire technologie en zorg- en comfortdiensten op maat. Het slimme meegroeihuis is de sleutel voor een grotere zelfredzaamheid.

Meegroeiwoningen op uitgekiende locaties

Projectontwikkelaar Vanhaerents kiest uitmuntende locaties voor haar projecten. Daarbij stellen we ons steeds de vraag of we er zelf zouden willen wonen. De leefkwaliteit van de plek en de omgeving is een belangrijk criterium. Ook voor onze meegroeiprojecten zijn plaats en inplanting essentieel. Mensen blijven niet zozeer jong door thuis te blijven wonen, wel door zich in een actieve omgeving te bewegen. Daarom bouwen we onze meegroeiprojecten op een uitstekende locatie, waar de bewoners perfect geïntegreerd kunnen wonen. Waar ze uitkijken op en deelnemen aan het leven in de buurt, op loopafstand van de dingen die ze nodig hebben en die hen bezighouden. Kortom een woonambiance met veel sociaal contact en voldoende privacy. Verders streven we naar een goede bewonersmix van senioren en jonge gezinnen. Dat brengt leven in de brouwerij en geeft de actieve senior volop levenslust.

Hebt u dit al gezien?

 • Maquette van ’t Groen Kwartier reist de wereld rond

  19.09.2016 -

  Dat ‘t Groen Kwartier een gegeerde plek is om te wonen wist je al, maar nu blijkt er ook steeds ...

 • Architectuurlezing ZuidBoulevard

  17.09.2016 -

  Ben je architect of stedenbouwkundige en wil je meer weten over de architectuur van de gloednieuwe ...

 • Open Monumentendag op de site van Handbogenhof was een shot in de roos!

  14.09.2016 -

  Ter gelegenheid van Open Monumentendag werd op zondag 11 september de site van het Handbogenhof ...

 • Subtiele kleurnuances geven appartement ruimte, Antwerpen

  08.09.2016 -

  In hartje Antwerpen, op ’t Groen Kwartier, ontdekten we een nieuwe interieurparel. Subtiele ...